İşte Reyhanlı saldırısının 1 numarası

Sınırı geçmek isterken yakalandığında bu haldeydi.

İşte Reyhanlı saldırısının 1 numarası

Reyhanlı kent merkezini savaş alanına çeviren çifte patlamayı tasarladığı iddiasıyla aranan Hatay nüfusuna kayıtlı Nasır Eskiocak, binlerce Suriyelinin sınır tellerini ezip Türkiye'ye geçiş yaptığı Güveççi ve Görentaş köyleri yakınında, olaydan 30 gün sonra yakalandı. Nasıl yakalandığına ilişkin gün boyu süren spekülasyonların ardından Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Nasır Eskiocak'ın sınır görevi yapan askerlerce yakalanıp kolluk kuvvetlerine teslim edildiği duyuruldu. Eskiocak'a yardım ve yataklık yaptığı iddia edilen F.D., F.G., U.D. ve İ.G. de çok yönlü olarak sorgulanırken, Suriye istihbarat örgütü El Muhaberat'ın Hatay'daki bağlantı ve uzantıları ile ilgili önemli bilgilere ulaşıldığı öğrenildi. 

Sorguda, Reyhanlı patlamalarının ardından Nasir Eskiocak'ın Suriye'ye kaçtığı, daha sonra da giriş-çıkış yaptığı anlaşıldı. Hatay Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları devam eden şüphelilerin verdiği bilgiler doğrultusunda yeni gözaltıların olabileceği kaydedildi.

Türkiye'yi ciddi şekilde tehdit eden eylemlerin planlayıcısı ve bir numarası olduğu belirtilen Nasır Eskiocak'ın sınır bölgesinde buluşacağı kişilerin izlenmesi ile bir göletin yakınında kıstırıldığı, üzerinde silah ve bomba olmadığı öğrenildi. Nasır Eskiocak'ın yakalandığı saatlerdeki fotoğrafında, üzerinde kısa kollu siyah bir tişört olduğu görülürken, çanta taşımadığı, böylece uzaktan izlemelerde şüphe çekmediği belirlendi. 

DHA
<< Önceki Haber İşte Reyhanlı saldırısının 1 numarası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER