İşte TRT'nin yayın yapmama gerekçesi

Muhalefet tarafından bakanlarla ilgili fezleke görüşmelerinin Meclis TV'den yayın yapılması için TBMM Başkanlığı aracılığıyla TRT'ye başvuru yapıldı. İşte TRT'den verilen cevap...

İşte TRT'nin yayın yapmama gerekçesi

TBMM Genel Kurulu'nda, yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında eski bakanlar Zafer Çağlayan, Egemen Bağış, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar hakkında hazırlanan fezlekelerle ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu kurulup kurulmamasıyla ilgili önergeler görüşülüyor. Meclis'teki görüşmeler sırasında Meclis TV yayın yapmıyor sadece internetten yayın yapılıyor. Muhalefet tarafından  bakanlarla ilgili fezleke görüşmelerinin Meclis TV'den yayın yapılması için TBMM Başkanlığı aracılığıyla TRT'ye başvuru yapıldı. TBMM'ye ulaşan TRT'nin yayın cevabı ise şöyle:

“Yayın sürelerindeki değişiklikler aynı zamanda TRT SPOR KANALI olarak yayın yapmakta olan TRT 3 kanalında spor programlarında özellikler canlı yayınlarda aksamalara neden olmaktadır. Bu nedenle bahse konu protokolün ikinci Maddesinde yer alan yayın sürelerinin dışına çıkılamayacağı”

MHP’Lİ VURAL: TRT REDDETTİ
MHP Grup  Başkanvekili Oktay Vural, ''TRT'ye yazı yazdık, TRT yayın talebini reddetti'' dedi.

TBMM'de soruşturma önergelerinin görüşülmesi öncesinde basın toplantısı düzenleyen Vural, şunları söyledi:
''TRT Meclis'in üzerinde misin? Türk Milletin hakkını kullanan TRT sansür uygulayarak bunu yayınlamayacağım diyebilmektedir. Türkiye'yi TRT mi yönetiyor? Böyle önemli bir konuda hangi yetkiyle yayın yapmıyorsun? TRT'ye hodri meydan diyorum, yüreğiniz varsa TRT Haber'de yayınlayın diyorum.'' Oktay Vural, soruşturma önergeleri konusunda da ''İnşallah soruşturma önergeleri Yüce Divan'ın yolunu açar'' ifadelerini kullandı.


<< Önceki Haber İşte TRT'nin yayın yapmama gerekçesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER