İşte son hava durumu tahminleri

Hava durumu konusunda en son gelen tahminler ne yönde? 5 günlük hava durumu raporunu öğrenin. Hava durumu tahminlerini öğrenmeden plan yapmayın.

İşte son hava durumu tahminleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, halen Batı bölgesinde devam etmekte olan yağışların; Edirne, Çanakkale, Balıkesir ve İzmir'de öğle saatlerinde etkisini artırarak, kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde esecek güneybatırüzgar (lodos) ile birlikte gece saatlerine kadar; Aydın ve Muğla çevrelerinde Cumartesi sabah saatlerine kadar kuvvetli (21-50 kg/m2) ve yerel olarak çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olmasının beklendiğini açıkladı.

İZMİR YAĞMURA TESLİM

Şiddetli lodosla birlikte sağanak yağış, İzmir'de hayatı önemli şekilde etkiledi. Birçok ev ve işyerini su basarken fırtına nedeniyle bazı ağaçlar kökünden söküldü, trafik levhaları yola savruldu.

Metrekareye 26.6 kilogram yağışın düştüğü kentte, Konak'taki Birinci Kordon ile Çankaya ve Eşrefpaşa semtlerinde mazgallardan ve rögar kapaklarından taşan sular caddeleri dereye döndürünce, trafik aksadı. Yollarda yürümekte zorlanan vatandaşlar otobüs duraklarında mahsur kaldı. Birçok ev ve işyerini su bastı.

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre: Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz'in batısı ile Kastamonu çevrelerinde görülecek yağışların, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Manisa, Uşak, Kütahya, Denizli ile Antalya il merkezi ve doğu ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/metrekare) olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kuvvetli olmak üzere, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.


HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Batı bölgelerde güney ve güneybatı, doğu bölgelerde güney ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yurdun batı kesimlerinde kuvvetli olarak (30-60 km/saat), Marmara'nın güneybatısı ile Kıyı Ege'de fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Manisa, Uşak, Kütahya, Denizli ile Antalya il merkezi ve doğu ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/metrekare) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, ani sel, ulaşımda aksama, yıldırım vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR ve BACA GAZI ZEHİRLENMELERİ UYARISI: Rüzgarın, yurdun batı kesimlerinde kuvvetli olarak (30-60 km/saat), Marmara'nın güneybatısı ile Kıyı Ege'de fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, vb.) ve kuvvetli lodos nedeniyle soba ve doğalgaz kaynaklı meydana gelebilecek baca gazı zehirlenmelerine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA ve DON OLAYI İLE BİRLİKTE SİS UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere ülkemizin iç ve doğu bölgelerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı, başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü ve artan sıcaklık nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. 
<< Önceki Haber İşte son hava durumu tahminleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER