İşte yapılamayan o operasyondaki rüşvet diyaloğu

Yolsuzluk soruşturmasında bir itfaiyecinin, dükkanı yanan esnafa, “Sizin yangın şüpheli, sigortadan para alman için gel konuşalım” dediği ortaya çıktı.

İşte yapılamayan o operasyondaki rüşvet diyaloğu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen üçüncü yolsuzluk soruşturmasının detayları ortaya çıkıyor. Soruşturma kapsamında özellikle İtfaiye Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nde görevli bazı personelin şüpheli olarak dosyaya girdiği ifade edildi.

Taraf Gazetesi'nin haberine göre dükkanı yanan bir esnaf, olayla ilgili karakol zabıtları dâhil tüm işlemlerini tamamladıktan sonra belgeleri sigorta şirketine teslim etmek için itfaiyeyi arıyor. Ancak itfaiye; belgeleri tam olan esnafı, A.O. isimli bir şahsa yönlendiriyor. A.O., işyerinin şüpheli bir şekilde yandığını anlattığı esnaftan zorla rüşvet alıyor. Esnaf ise zor durumda olduğunu ve parası olmadığını belirterek süre istiyor. Esnaf ile yapılan görüşmelerin ardından anlaşma sağlandığı iddia ediliyor. Söz konusu iddia, telefon görüşmelerinde şu şekilde yer aldı:

DÜKKANIN YANDI, NERDESİN

Esnaf: Bu sizin telefonunuzu bize verdiler de itfaiyeden, bu Fatih caddesinde bir dükkan yanmıştı ya, onunla ilgili herhalde bilgi istemişsiniz bizden.

A.O.: Ya mübarek dükkanınız yandı neredesiniz ya insan bir merak eder ya.

Esnaf: Kardeş biz karakola yok biz karakola gittik zabıt aldık bize karakolun yukarda Fatih karakolun dediği şey dedi Bayrampaşa itfaiyesine ya salı ya çarşamba günü gideceksiniz oradan raporunuzu alacaksınız.

A.O.: Ne Bayrampaşa itfaiyesi ne karakolu ya... Sen bilgilerini verdin mi arkadaşa sigortan var mı?

Esnaf: Sigorta var hepsi vardır bilgileri verdim arkadaşa. (...)

A.O: Şimdi gece saat 2’de orada karakol orada polis yoktu ki kardeşim.

Esnaf: Yok biz gittik geldiler onlar da tespit yaptılar zabıta üzerimizde duruyor size de getirebiliriz.

A.O.: Vallaha yangın biraz şüpheli kardeşim işin gerçeği. Senin sigortan olup olmaması pek beni bağlamıyor da. Ya yangının şüpheli, yani sigortadan bir şey alacağını zannetmiyorum şimdilik öyle benim kanaatim o yani.

Esnaf: Abi niye, sebep?

A.O: Yangının şüpheli.

Esnaf: Nasıl neden olmuş peki sizce?

A.O: Telefonda bu iş olmaz bak hiç merak etmiyorsun, biz sürekli seni arıyoruz. (...)

FATİH İTFAİYESİ’NE GEL

Esnaf: Şimdi geleyim atlayayım geleyim mi?

A.O: Ya arkadaş senin samimiyetine de pek güvenmiyorum ama... Çık gel bir çık gel konuşalım tamam Fatih itfaiyesine bir gel.

Esnaf: İtfaiye Fatih itfaiyesine geliyorum hemen.


Bir sonraki görüşmede ise esnaf, A.O.’dan ödeme için süre istiyor:

Esnaf: Ali abi bize Perşembe gününe kadar müsaade edebilir misin?

A.O: Perşembe gününe kadar müsaade edebilirsin tamam perşembe günü uğrasın bana sabah. Çarşamba günü tamam çarşamba bitirin o zaman.

Öte yandan, savcının gözaltı emrini iki kez yerine getirmeyen emniyet hakkında yaptığı suç duyurusu işleme kondu. Savcının emrini yerine getirmeyen sıralı emniyet amirleri hakkında soruşturma başlatıldı.
<< Önceki Haber İşte yapılamayan o operasyondaki rüşvet diyaloğu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER