İşte yoğun kar yağışı beklenen iller

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre hava tahminleri...

İşte yoğun kar yağışı beklenen iller

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre ülke genelinde görülecek yağışların; Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta kuvvetli sağanak, Bingöl, Muş, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde ise yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. 

Sıcaklıkların Marmara'da 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın Marmara'nın kuzey ve doğusu, Güney Ege kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli olarak (30-60 km/saat), Marmara'nın güneybatısında yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü ve artan sıcaklık nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması gerekiyor. İç ve Doğu bölgelerde soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmelerine karşı da vatandaşların tedbirli olması istendi.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerlerinin şöyle olması bekleniyor:

İSTANBUL: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Silivri, Çatalca ve Hadımköy ilçeleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı, akşam saatlerinden itibaren Boğaz çevreleri ile Anadolu Yakası karla karışık yağmurlu

ANKARA: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve yüksekleri yer yer kar yağışlı 

İZMİR: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 

ANTALYA: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 

SAMSUN: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif yağmur ve sağanak yağışlı 

ERZURUM: Çok bulutlu ve kar yağışlı

DİYARBAKIR: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin batısında karla karışık yağmur ve kar, doğusunda yağmur ve zamanla karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. 

EGE: Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, kıyılarda gök gürültülü sağanak, Kuzey Ege'nin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. 

AKDENİZ: Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerinde gök gürültülü sağanak, öğle saatlerinde Isparta çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, doğusu ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, zamanla bölgenin kuzeydoğusu ile akşam saatlerinden sonra Ankara, Çankırı, Kırıkkale ve Eskişehir çevrelerinde karla karışık yağmur, yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. 

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu ve öğle saatlerinden itibaren yağışlı... Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve zamanla kar şeklinde olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu ve yağışlı... Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Gümüşhane ve Bayburt ile iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. 

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, gece saatlerine kadar bölge genelinin yağışlı... Yağışların; Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Akşam saatlerine kadar Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari çevrelerinde yoğun kar yağışının görüleceği tahmin ediliyor. 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerine kadar Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. 


<< Önceki Haber İşte yoğun kar yağışı beklenen iller Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER