İstifa eden emniyet müdüründen çok çarpıcı açıklama

17 Aralık büyük yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının ardından cadı avına dönüşen tasfiyelerle sarsılan Emniyet Teşkilatı’nda huzursuzluk bitmiyor.

İstifa eden emniyet müdüründen çok çarpıcı açıklama

İçişleri Bakanlığı’nın baskısıyla önemli birimlerdeki 90 personeli 2 ay içinde yeniden tayin etmesi istenen Düzce Emniyet Müdürü Ayhan Buran, yaşanan hukuksuzluklara daha fazla dayanamayarak istifa etti. Buran, atamalar için “Meslek onuruyla bağdaşmıyor.” ifadelerini kullandı. Tunceli ve Hakkâri emniyet müdürlerinin ardından bir istifa da Düzce’de yaşandı. Düzce Emniyet Müdürü Ayhan Buran emniyette, ‘cadı avına’ dönüşen tayin ve görev yeri değişikliklerine dayanamayarak istifa etti. İddialara göre, 17 Aralık’tan bu yana görev yeri değiştirilen 90 personeli kısa süre içinde yeniden tayin etmesi istenen Buran, ellerinde uzman eleman kalmadığını dile getirerek itiraz etti. Baskıların artarak devam etmesi üzerine istifasını sundu. İlk tayinlerde istifanın eşiğine gelen Buran’ın vazgeçtiği ancak İçişleri Bakanlığı’nın Düzce Valisi’ne liste sunması sebebiyle daha fazla dayanamadığı ileri sürüldü. Emniyet müdürünün çalışma arkadaşlarına, “Biz teşkilatın her biriminde gece gündüz demeden çalıştık. Buralara tırnaklarımızla geldik. Mutadın dışında birileri tayin çalışmaları yapıyor. Hakkımı o yanlış yolla tayin yapanlara da helal ediyorum. Sizler de bana hakkınızı helal edin.” diyerek veda ettiği öğrenildi.

Yıllık izne çıkan Buran’ın istifasının ailevi sebeplere dayalı olarak gösterilmesinin ise gerçeği yansıtmadığı ifade edildi. 8 Ocak’ta Düzce Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Ayhan Buran’ın eşi Zekiye Buran, geçen yıl kasım ayında lösemi sebebiyle hayatını kaybetmişti. Buran’ın 4 çocuğu bulunuyor. 
<< Önceki Haber İstifa eden emniyet müdüründen çok çarpıcı açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER