KCK davasında önemli gelişme

Davaya bakan mahkemede ikinci heyet oluşturuldu

KCK davasında önemli gelişme

Terör örgütü KCK davasına bakan İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 3 olan hakim sayısı 6'ya çıkarıldı. Daha önce hem Çağlayan'daki davalara hem de KCK davalarına tek heyet bakarken bundan sonra asıl heyet KCK davasına, yeni atanan üyelerden oluşan heyet ise Çağlayan'daki davalara bakacak.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen terör örgütü KCK davasının duruşmasında Türkçe savunma yapan tutuklu sanık Ayşe Hacımirzaoğlu, iddianamede kendisiyle ilgili 30 tane telefon tapesinin olduğunu söyledi. Bu tapelerden bir tanesinin yas tutma töreniyle alakalı olduğunu, bu kararın da BDP Genel Merkezi tarafından alındığını ifade etti. 23 aydır tutuklu olduğunu ve eşitlik, barış adaletle ilgili mücadele geçmişi olduğunu belirten Hacımirzaoğlu, herkesin her partiye girebileceğini ve kendisinin de BDP'yi seçtiğini, anadilde savunma ve eğitimi desteklediğini, mücadele vermeye devam edeceğini dile getirdi.

İki yıldır tutuklu olduğunu belirten tutuklu sanık Cahit Özmaya da, BDP il yöneticiliği yaptığını, 2011'de yapılan genel seçimlerden sonra partiden ayrıldığını söyledi. 2 yıl yaptığı çalışmalarda hiçbir illegal faaliyette bulunmadığını belirten Özmaya, kendisi hakkında iddia edilenlerin hepsinin aslında bir iddia değil, ihtimal olduğunu belirtti.

Sanık avukatlarından Sinan Zincir ise, "Yarınki duruşmada talepler alınacak. Ancak biz savunmalara daha çok zaman ayrılmasını istiyoruz. Bu nedenle avukatlar adına sadece Ercan Kanar hocamız konuşacak. Geriye kalan sürede savunmaların alınmasına devam edilmesini talep ediyoruz." dedi.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Ali Alçık, duruşmaların bundan sonra daha sık periyotla devam edeceğine ilişkin açıklama yaptı. Başkan Alçık, "Son yetki kararıyla mahkememize üç hakim atanarak hakim sayısı 6'ya çıkarıldı. Bu yetkilendirme ile mahkememizde bir heyet daha oluşturulacak. Biz, yine KCK davalarına bakmaya devam edeceğiz. Yeni yetkilendirilen hakimlerden oluşacak yeni heyet ise Çağlayan'daki diğer davalara bakacak. Yani bundan sonra 2,5-3 ay gibi uzun aralar vermek zorunda kalmayacağız. En fazla bir hafta ara vereceğiz. Başlayan duruşmalar ise en az 2-3 hafta sürecek." açıklamasını yaptı.

Böylece Ergenekon ve Balyoz davalarına bakan mahkemelerde olduğu gibi İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde de iki heyet görev alacak.

CİHAN
<< Önceki Haber KCK davasında önemli gelişme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER