KCK sanığı da mahkemeyi tanımadı!

KCK davası sırasında yaşanana olaylar yargının itibarsızlaştırıldığını bir kez daha gözler önüne serdi. KCK sanığı hakime 'Resmi devletin mi paralel devletin mi yargısısınız?' dedi...

KCK sanığı da mahkemeyi tanımadı!

  • KCK sanığı Nihat Oğraş mahkeme sırasında 'Şüpheleniyoruz, resmi devletin yargısı mısınız, yoksa paralel devletin mi?' dedi.
  • Mahkeme başkanı 'Burası şov programı değil. Siz şova hazırlanmışsınız belli.' diyerek cevap verdi.
  • Sanık avukatları mahkeme heyetinin değiştirilmesi yönünde talepte bulundu.

Mahkeme heyetini kızdıran soru: Resmi devletin mi paralel devletin mi yargısısınız?

İstanbul’da görülen KCK davasında söz alan tutuklu sanık Nihat Oğraş’ın sorduğu soruyu duruşmayı izleyenler alkışlayınca ortalık karıştı.

İstanbul’da KCK’ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 77’si tutuklu 204 sanık hakkında açılan davanın 68. duruşması dün yapıldı. İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi dışında oluşturulan büyük salonda görülen duruşmaya, 77 tutuklu sanık ile 4 tutuksuz sanık katıldı. Duruşmanın başında söz alan söz alan tutuklu sanık Nihat Oğraş, “Başbakanın danışmanı ‘Milli orduya kumpas kuruldu’ dedi. En büyük kumpas Kürtlere kuruldu” dedi.

Kurgulanmış davalar ve mesnetsiz iddialarla 10 bine yakın Kürt siyasetçisinin tutuklandığını ileri süren Oğraş, yargının taraflı ve bağımlı bir durumda olduğunu, özel yetkili mahkemelerde “cemaat hegomanyası”nın bulunduğunu iddia etti. Sanık Oğraş, “Şüpheleniyoruz ve size sormak istiyoruz; resmi devletin yargısı mısınız, yoksa paralel devletin, örgütün, çetenin yargısı mısınız?” dedi. Duruşma salonundaki izleyiciler, Oğraş’ın sözlerini alkışladı.

‘BURASI ŞOV PROGRAMI DEĞİL’

Vatan gazetesinin haberine göre, Mahkeme başkanı Kahyaoğlu bu yaşananlardan sonra, “Biz taleplerinizi söylemeniz için size söz verdik. Burası şov programı değil. Siz şova hazırlanmışsınız belli. Seyircilerin tamamı dışarı çıkarılsın” diye müdahale etti.

Daha sonra devam edilen duruşmada sanık avukatları yargılamanın durdurulmasını ve mahkeme heyetinin davadan çekilmesini talep etti.

Bu talebi yerinde bulmayarak reddeden mahkeme heyeti duruşmayı 3 Nisan’a erteledi. Mahkeme heyetinin kararını açıkladığı sırada, duruşma salonuna izleyiciler, avukatlar ve sanıklar alınmadı.

<< Önceki Haber KCK sanığı da mahkemeyi tanımadı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER