KCK'lı Sabri Ok'tan çok konuşulacak iddia

KCK Yürütme Konseyi üyesi Sabri Ok, Kobani eylemlerine ilişkin yaptığı açıklamada, 'Kürt halkı ve gençleri birçok yerde denetimi ele geçirdi' dedi...

KCK'lı Sabri Ok'tan çok konuşulacak iddia

Yaklaşık 50 kişinin öldüğü Kobani eylemlerine ilişkin de konuşan Sabri Ok, "6-8 Ekim serhildanlarıyla beraber AKP gerçekten çok zorlandı" iddiasında bulundu.

"Kürt halkı ve gençleri birçok yerde denetimi ele geçirdi" diyen Sabri Ok, şöyle devam etti:

-"AKP hükümeti Kürt halkının artık eskisi gibi bu düzeyde serhıldanlar yapamayacağı hesabı yaptığı için bu serhıldanlar karşısında şok oldu. Büyük bir panik ve tedirginlik yaşadı. Öyle ki, 12 yıllık iktidarı boyunca ilk defa hükümeti kaybetme korkusuna düştü. İlk önce bu süreci atlatma, sonra da inisiyatifi kazanma politikası içine girdi. Gerçekten de halkımızın serhıldanı görkemli ve tarihsel değerdeydi."

PKK'ya yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı'na konuşan Sabri Ok'un açıklamaları şöyle:

KÜRT HALKI DENETİMİ ELE GEÇİRDİ

Kobani Direnişini desteklemek için Kürt halkının ayağa kalkışı karşısındaki tutumunu ve İmralı’daki görüşmelerin kesilmesi hangi durumun sonucudur?

6-8 Ekim serhildanlarıyla beraber AKP gerçekten çok zorlandı. Kürt halkı ve gençleri birçok yerde denetimi ele geçirdi. AKP hükümeti Kürt halkının artık eskisi gibi bu düzeyde serhıldanlar yapamayacağı hesabı yaptığı için bu serhıldanlar karşısında şok oldu. Büyük bir panik ve tedirginlik yaşadı. Öyle ki, 12 yıllık iktidarı boyunca ilk defa hükümeti kaybetme korkusuna düştü. İlk önce bu süreci atlatma, sonra da inisiyatifi kazanma politikası içine girdi. Gerçekten de halkımızın serhıldanı görkemli ve tarihsel değerdeydi. 

Aslında AKP'nin iki yıllık politikaları ve şu andaki tutumunu göz önüne getirdiğimizde bir çözüm sürecinden söz etmek mümkün değildir. Çünkü öyle bir süreç yok, bu kavram yerine oturmuyor. Doğrusu nedir? Önderliğimizin AKP’yi içine katarak geliştirmek istediği bir çözüm süreciydi. Önderliğimiz, çatışmasızlıkla, esir asker ve polislerin bırakılmasıyla, gerillanın geri çekilme iradesini ortaya koyan gerillanın yarıya yakınının Türkiye sınırları dışına çıkarılmasıyla çözüm ortamını oluşturarak AKP'ye adım attırıp bir çözüm süreci içine sokmak istemiştir. Ancak AKP bu adımlardan sonra yapması gereken hiçbir şeyi yapmadı. Sürekli oyalamayla zaman kazanma politikası izledi. 

Dolayısıyla 2013 Newroz’unda başlatılan süreç yakın zamana kadar Önder Apo ve Hareketimizin tek taraflı iradesiyle bugünlere kadar geldi. 
<< Önceki Haber KCK'lı Sabri Ok'tan çok konuşulacak iddia Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER