Kalleş saldırıya uğrayan astsubay şehit oldu

Diyarbakır’da eşiyle semt pazarına giden 2’nci Hava Kuvvet Komutanlığı’nda görevli astsubay Necdet Aydoğdu (24), kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından tabancayla başından vuruldu. Ağır yaralanan Aydoğmuş yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu.

Kalleş saldırıya uğrayan astsubay şehit oldu

Alınan bilgiye göre; Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Alay semtinde bulunan 2’nci Hava Kuvvet Komutanlığı’ndaki mesaisi biten astsubay Necdet Aydoğdu, nizamiyeye yaklaşık 300 metre mesafede kurulan mahalle pazarına eşi ile birlikte geldi. Aydoğdu’yu takip ettiği belirtilen kişi ya da kişiler, pazarın girişinde silahlı saldırıda bulundu. Başından vurularak ağır yaralanan Aydoğdu, olay yerine sevk edilen ambulansla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Astsubay Aydoğdu, gece saatlerinde yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Saldırganlardan birinin 18 yaşlarında mavi kapüşonlu olduğu ve Körhat Mahallesi’ne doğru kaçtığı belirtildi. Semt pazarının olduğu caddeyi iki yönlü olarak kapatan polis, olay yerinde inceleme yaptı. Saldırının meydana geldiği semte çok sayıda zırhlı araç sevk edildi.

Öte yandan Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesi’nde bulunan ve şube müdürlüklerinin olduğu binaya da uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Polisin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Saldırganlar kaçarken kendilerini takip eden zırhlı araçlara da ateş edildi. GENELKURMAY AÇIKLAMA YAPTI
Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklama da şöyle denildi;
" 29 Ekim 2014 günü saat 16.50 sularında, Diyarbakır Merkez Bağlar İlçesi Körhat mahallesi Çarşamba pazarında ailesi yanında olduğu halde alışveriş yapmakta olan Hv.Astsb.Üçvş. Nejdet AYDOĞDU yüzleri maskeli, kimlikleri ve eşgalleri henüz belirlenemeyen iki kişi tarafından, yakın mesafeden başına ateş edilmek suretiyle ağır yaralanmış, ancak kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Hunharca, adice ve kalleşçe gerçekleştirilen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza  başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.

      Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
<< Önceki Haber Kalleş saldırıya uğrayan astsubay şehit oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER