Kamalak'tan AKP iktidarıyla ilgili çarpıcı açıklama!

ÖĞ-DER'in kampında gençligimizin içinde bulunduğu durumuna değinen Kamalak, gençlerin bir bumerang gibi içine çektiği madde bağımlılığı ile mücadele edilmesi gerektiğine işaret etti.

Kamalak'tan AKP iktidarıyla ilgili çarpıcı açıklama!

Yarınlarımız karartılıyor. Buna “dur” diyebilecek müfredatı tesis edebilecek bir irade aranıyor!

Eğitimin Sorunları Öğder’in Ankara’daki Kampında Masaya Yatırılıyor

Eğitim ve öğretim serüveninde öğretim odaklı çözüm üretmeye çalışan ve başaramayan otoritemiz gençlerimizin eğitimi ile ilgili müfredat koyamıyor. İnternete düşen videolarda bunu kanıtlar nitelikte. Televizyon karakterlerinin şımarttığı, saygıdan yoksun yetişen bu nesil eğer müdahele edilmezse geleceğimizi ciddi şekilde tehdit ediyor. Evden daha fazla zamanını okulda geçiren çocuklarımız bu keşmekeşin arasında boğulma tehlikesiyle karşı karşıya.

Eğitimin İçi Boş, Müfredatı Özden Uzak

Kampın  açılışında konuşan Şuurlu Öğretmenler Derneği Genel Başkanı Hamdi Sürücü, eğitim sisteminin içinin boş olduğunu söyledi. Sürücü “Eğitimde, içi boş, müfredatı özümüzden uzak, batı taklitçisi insan yetiştiren bir sistem var. Toplum her geçen gün inanç ve kültür değerlerinden uzaklaştırılıyor. İçki, kumar, uyuşturucu gibi kötülükler yaygınlık kazanırken, faiz vaz geçilmez ekonomik değer olarak özendiriliyor. Bu eğitim sistemi gençlerimizin elimizden kayıp gitmesine den oluyor” diyerek eleştirilerini sıraladı.

Bonzai Bu İktidarın Döneminde Ortaya Çıktı

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞDER)’in  Ankara’da düzenlediği ‘Yeni Bir Dünya Şuurlu Öğretmenler ve Sağlıklı Eğitim Kampı’nda konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, “Gençlerin durumu ortada. Uyuşturucu madde kullanımı gençlerimiz arasında ne yazık ki hızla yayılıyor. Bu gerçekle yüzleşip mücadele etmeliyiz. İktidar sahipleri ‘bu bonzai kullananlar nereden çıktı’ diyerek hayretler içinde birbirlerine soruyorlar. Bunların hepsi sizin eseriniz. Bonzai kullananların çoğu sizin iktidarınız döneminde ortaya çıktı. Bu ahlak ve maneviyatın tahrip edilmesinden dolayı ortaya çıktı” dedi.

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞDER)’in düzenlediği ‘Yeni Bir Dünya Şuurlu Öğretmenler ve Sağlıklı Eğitim Kampı Ankara’da düzenleniyor. Kampın ilk gününde konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmelerde çarpıcı tespitlerde bulunarak, önerilerini de gündeme taşıdı.  Öncelikle ülkedeki gelir dağılımında yaşanan adaletsizliğe değinen Kamalak, Türkiye’nin gelir dağılımının bozulduğunu ifade ederek, “Yeni uygulamaya göre asgari ücret 949 TL oldu. Günlük 31 TL ediyor. 5 kişilik bir aileye bölününce günde 6 TL’ye düşüyor. Kısacası vatandaş aç yatıp, aç kalkıyor” dedi.

“Hiçbir vatandaşımız açlık sınırının altında kalmayacak”

Kamalak, Milli Görüş’ün adil düzen sisteminde hiçbir vatandaşın aç kalmayacağının da altını çizerek “Hiçbir vatandaşımız açlık sınırının altında kalmayacak. Devlet, ülkesinde açlık sınırı 1400 TL diyor.  Asgari ücret olarak 944 TL açıklıyor. Peki insanlar aradaki bu farkı nasıl kapatacak. Ama bizim sistemimiz de hiçbir vatandaşımız açlık sınırının altında kalmayacak. Vatandaşımız açlıkla mücadele etmeyecek. Milli Görüş iktidarında en düşük asgari ücret mutlak suretle açlık sınırının üstünde olacak. Biz Milli Görüşçüyüz, bizim hayata geçirdiğimizi birçokları hayal dahi edemiyor” diye konuştu.

Bonzai Bu İktidarın Döneminde Ortaya Çıktı

Gençlerin durumuna da değinen Kamalak, gençlerin  bir bumerang gibi içine çektiği madde bağımlılığı ile ilgili de mücadele edilmesi gerektiğine işaret etti. Kamalak, “İktidar sahipleri ‘bu bonzai kullananlar nereden çıktı’ diyerek hayretler içindeler.  Bunların hepsi sizin eseriniz. Bonzai kullananların çoğu sizin iktidarınız döneminde ortaya çıktı. Bu ahlak ve maneviyatın tahrip edilmesinden dolayı ortaya çıktı” dedi.               

Soruşturma Komisyonu Üyelerini Hakimlerden Seçeceğiz

Kamalak, TBMM’de  AKP’li eski bakanlar için oluşturulan soruşturma komisyonunun verdiği karar  ve genel kurul kararı sonrası yaptığı değerlendirme de ise önemli bir öneri de bulundu. Kamalak, iktidara geldiklerinde TBMM bünyesinde oluşturulan Soruşturma Komisyonları ile ilgili yaptığı öneride, komisyon üyelerinin hakimlerden seçileceğini ve seçimin de kura yoluyla olacağını söyledi. Kamalak, “ Soruşturma komisyonu üyelerini yüksek hakimler arasında seçeceğiz. Torpile mahal vermemek için de kura yoluyla bu hakimler seçilecek. Seçilecek olan bu 9 kişi de soruşturma komisyonlarını yürütecek. Vatandaşlara tanınmayan hiçbir hak da milletvekillerine tanınmayacak” dedi.

Sürücü: Eğitimin İçi Boş, Müfredatı Özden Uzak

‘ÖĞDER, Yeni bir dünya için Şuurlu Öğretmenler ve Sağlıklı Nesiller Eğitim Kampı’ Ankara’da başladı. Dün başlayan kampın açılışında konuşan Şuurlu Öğretmenler Derneği Genel Başkanı Hamdi Sürücü, kısaca ÖĞDER’e değinerek, “ ÖĞDER olarak, sevgi ve kardeşlikten yola çıkmış öğretmen ve eğitimcileri bir araya getirme gayretindeyiz. Nefis terbiyesini esas alan, maneviyatçılığı benimseyen bir davet ve ıslah kuruluşuyuz. ÖĞDER, Mekke’den yola çıkıp Semerkand’dan Bağdad’a, Şam’dan İstanbul’a, Kahire’den Endülüs’e uzanan besmele temelli bir medeniyetin bu günkü temsilcisidir.  Bin yıllık tarih boyunca dünyanın önde gelen devletlerinden olan ülkemizin, yeniden o ihtişamlı günlerine dönmesi için çalışmak zorunda olduğumuzun farkındayız” dedi.

<< Önceki Haber Kamalak'tan AKP iktidarıyla ilgili çarpıcı açıklama! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER