Kardeş kardeşe aynı manşetle çıktılar

Sahur vakti polislere yapılan operasyondan sonra dün gerçekleşen ikinci dalgada Aydınlık ve hükümet yandaşı Yeni Şafak aynı manşette buluştu.

Kardeş kardeşe aynı manşetle çıktılar

Aydınlık ve Yeni Şafak gazeteleri, 33 polisin gözaltına alındığı operasyonlarda şahısların İstanbul İstihbarat'tan sorumlu eski Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in ifadeleri sonucu alındığını iddia etti. Yeni Şafak “Yılmazer yaktı” derken Aydınlık “Yılmazer ele verdi ekibi gözaltında” manşetlerini attı. Bu haberlerle AKP yandaşı gazeteler ve operasyonların sahibi olduklarını sürekli olarak dile getiren İşçi Partisi'nin aynı çizgiye geldiğini gözler önüne serdi. 2'inci dalganın Ali Fuat Yılmazer'in işareti ile gerçekleştiği iftirasını atan gazeteleri ise Yılmazer'in avukatı Hüseyin Ataol yalanlayarak atılan manşetlerin ve yapılan haberlerin iki taraflı bir algı operasyonu gerçekleştirme çabası olduğunu ifade etti.

'RESMİ DİNLEME DAHİ ÇARPITILIYOR'
Hukuksuz sahur operasyonlarının başından bu yana konu ile alakalı haberleri aynı dille yayınlayan hükümet gazeteleri ve Aydınlık yine benzer başlıklarla haber yaptı. Dün hukuksuz operasyonların devamı niteliğindeki 17, 25 Aralık, PKK/KCK ve Selam Tevhid Kudüs Ordusu terör örgütü soruşturmalarını gerçekleştiren polislere yönelik gözaltı haberini Aydınlık ve Yeni Şafak aynı içerikle verdi. Hükümet yandaşı gazete Yeni Şafak haberinde “2'nci dalga baskınları, tutuklu Ali Fuat Yılmazer'in sorguda işaret ettiği 'alt kadrolar'a yönelik oldu.” derken, Aydınlık “Ali Fuat Yılmazer ele verdi, ekibi gözaltına alındı.” ifadelerini kullandı. Bu haberler başından beri operasyonların sahibi olan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in ve AKP yandaşlarının benzer hareket ettiklerini gösterdi. Ali Fuat Yılmazer'in avukatı Hüseyin Ataol da benzer bir algı operasyonuna dikkat çekti ve “Müvekkilim sorgu sırasında yalnızca resmi dinleme usulünü anlatmıştır. Ancak bu dahi çarpıtılıyor.” diyerek yapılan yayınların ucuz birer algı çalışması olduğunu belirtti.
<< Önceki Haber Kardeş kardeşe aynı manşetle çıktılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER