Katliam gibi kaza:21 ölü, 29 yaralı!

Yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada ölü sayısı 21'e yükseldi...

Katliam gibi kazadan son görüntüler!

Kayseri'de, İstanbul'dan Muş’a giden yolcu otobüsünün şarampole uçması sonucu 21 kişi hayatını kaybetti. Jandarma, kazada ölenlerin kimliklerini belirlemeye çalışıyor. Ölenlerin 13’ünün erkek, 7’sinin kadın, 1'inin çocuk olduğu belirlendi. İl Sağlık Müdürlüğü yaralı yolcu sayısının ise 29 olduğunu bildirdi. 

İstanbul’dan dün yola çıkan, Muş ilinde bir seyahat firmasına ait yolcu otobüsü, Pınarbaşı ile Gürün arasındaki 35’inci kilometrede Olukkaya köyü yakınlarında, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole uçtu. Ertuğrul K. yönetimindeki 34 DG 5950 plakalı yolcu otobüsünde bulunan 50 yolcudan 21’i hayatını kaybetti. 29 kişi ise yaralandı. Yaralılar, çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Durumları ağır olan 7 yaralı ise Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altında tutuluyor. 

VALİ "UYKUSUZLUK İHTİMALİ ÜZERİNDE DURUYORUZ"

Olay yerine hareket eden Vali Orhan Düzgün DHA'ya yaptığı açıklamada " Kaza Pınarbaşı ilçemizi geçtikten 35.kilometre sonra Olukkaya mevkiinde meydana geldi. Burası 1900 metre rakımlı yüksek bir yer. Kazanın tek taraflı olması aklımıza uykusuzluk dahil bir çok olasılığı getiriyor. Olay yerindeki çalışmalar sürüyor. Malesef, bu feci kaza 20 vatandaşımızın ölümüyle sonuçlandı" dedi. Pınarbaşı Cumhuriyet Savcılığı olay yerinde ölenlerin kimliklerini saptamaya çalışırken, Bölge Trafik Müdürlüğü bilirkişileri de kaza raporu tuttu. Otobüste yapılan detaylı incelemede, kar lastiklerinin bulunduğu belirlendi. Bu arada Kayseri- Malatya karayolu Olukkaya mevkiinde trafik akışı durduruldu. Otobüsün enkazının kaldırılmasının ve yolun temizlenmesinin ardından, trafik akışının sağlanacağı ifade edildi 

İL SAĞLIK MÜDÜRÜNDEN AÇIKLAMA

İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Öksüzkaya, kazanın ardından olay yerine Pınarbaşı ilçesi ile kent merkezinden çok sayıda ambulans sevk edildiğini söyledi.

Yaralılara 112 Acil Servis ekiplerinin olay yerinde ilk müdahaleyi yaptığını belirten Öksüzkaya, "Yaralılar Pınarbaşı Devlet Hastanesi ile Kayseri kent merkezindeki çeşitli hastanelere sevk ediliyor. Çok sayıda yaralı var. Ölü sayısının artmasından endişe ediyoruz" dedi.
<< Önceki Haber Katliam gibi kaza:21 ölü, 29 yaralı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER