Kimse Yok Mu'nun SMS hattı da kapatıldı

Türkiye ve Afrika ülkeleri başta olmak üzere dünyanın pek çok yerine insani yardım götüren Kimse Yok Mu Derneği’nin şimdi de SMS ile yardım topladığı hat iptal edildi.

Kimse Yok Mu'nun SMS hattı da kapatıldı

Türkiye ve Afrika ülkeleri başta olmak üzere dünyanın pek çok yerine insani yardım götüren Kimse Yok Mu Derneği’nin şimdi de SMS ile yardım topladığı hat iptal edildi.

Bakanlık kararı ile izinleri iptal edilse bile 31 Aralık 2014 tarihine kadar faaliyet izni bulunan dernek, alınan karar ile büyük şaşkınlık yaşadı. Dernek Başkanı İsmail Cingöz, daha önce alınan izin almaksızın yardım toplama izninin iptali hakkında Danıştay’a iptal başvurusu yaptıklarını hatırlatarak, bu yeni gelişmeler konusunda da bütün yasal haklarını kullanacaklarını belirtti. 

Bakanlar Kurulu tarafından izin almaksızın yardım toplama yetkisi kaldırılan Kimse Yok Mu Derneği’nin şimdi de hayırseverlerin telefon mesajı göndererek katıldıkları yardım hattı (SMS) iptal edildi. Dernek Başkanı İsmail Cingöz, hattın iptal edildiğini sosyal medya aracılığı ile hayırseverlere ve takipçilerine duyurduğunu ve karara yönelik büyük tepki oluştuğunu ifade etti. İzin almaksızın yardım toplama hakkının alınması sonrasında aslında İçişleri Bakanlığı’ndan daha önce alınmış ve süresi 31 Aralık 2014 tarihine kadar olan faaliyet ve çalışma hakkı bulunduğunu belirten Cingöz, bu sürenin bile beklenmeksizin çalışmalarının durdurulduğunu açıkladı. 

SMS ile yardım toplama çalışmasının (5777) yardım çalışmalarının bir kolu olduğunu kaydeden Cingöz, bu durumun operatörlerden kaynaklı bir gelişme olmadığını, İçişleri Bakanlığı’nın mevcut faaliyetleri durdurma kararı üzerine SMS hattının da ilgili operatör tarafından iptal edildiğini kaydetti. Cingöz, durdurulan faaliyetler kapsamında bankadaki yardım hesapları, bütün reklamlar, broşürler ve toplanan yardım malzemesi gibi unsurların tamamının bulunduğunu ifade etti. Cingöz, örnek olarak Kimse Yok Mu aracılığı ile Türkiye’de okutulan ve ihtiyaçları karşılanan Afrikalı öğrencilerin durumunun skandal sonuçları olabileceğini sözlerin ekledi. 

Cingöz, izinsiz yardım toplama konusuyla ilgili Danıştay’a iptal başvurusunu ilettiklerini ve sonucunu beklediklerini kaydederek bu adil olmayan kararın iptal edilmesini istediklerini söyledi. Alınan bu engelleme kararlarının derneğin hizmet götürdüğü yüz binlerce kişi üzerinde olumsuz etkisi olacağını belirten Cingöz, tepkisini sosyal medyada paylaştığı tweetler ile gösterdi. 

Cingöz’ün paylaştığı ifadelerden bazıları şöyle: 

Bakanlar Kurulunun hakkımızda aldığı (bizce tamamen siyasi) kararın ardından "hayret doğrusu" tebliğleri gelmeye devam ediyor.

-31/12/2014 e kadar OLUR İZİNLERİ alınmış tüm kampanyalarımıza durdurulması talimatını da aldık. (İç İşleri Bakanlığı)
Devam eden Hastaneler dahil ve ameliyatını bekleyen 4000 katarakt hastamız... Daha yüzlerce faaliyet...

-BM ve Erbil Valiliği’nden, Kırgız Cumhurbaşkanlığı, Nijer Bakanlıkları, Somali Bakanlıkları...vs tonlarla anlaşma yapılmış durumda.

-Su kuyuları, aşevleri, inşaatı devam eden yetimhaneler, yetim okulları, mültecilere yönelik okullar ve on binlerce yoksul kardeşimiz.

-Bu kampanyalara bağlı anlaşmaları, kararları ve yüz binlerin mağduriyetini ilettik. Çünkü bu çalışmalar devam ediyor ve mukaveleler var...
<< Önceki Haber Kimse Yok Mu'nun SMS hattı da kapatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER