Komşu ülkeden Ankara'ya şok!

Bağdat'taki Merkezi yönetimin dün geç saatlerde Kuzey Irak hava sahasını Türkiye’den gelecek özel uçaklara kapattığı ileri sürüldü.

Komşu ülkeden Ankara'ya şok!

Türkiye ile Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi arasında Kürt petrolünün satış ve transferi konusunda bir anlaşmanın imzalandığının iddia edilmesinden sonra Ankara ile Bağdat arasındaki ipler yeniden gerildi.

Hürriyet'in haberine göre; Bağdat’taki merkezi yönetimin, dün geç saatlerde Kuzey Irak hava sahasını Türkiye’den gelecek özel uçaklara kapattığı ileri sürüldü. Türk kaynaklar, böyle bir bilginin Ankara’ya da ulaştığını belirterek, bunun doğru olup olmadığının netleştirilmesi için konunun Irak Sivil Havacılık Teşkilatı’na sorulduğunu ve cevap beklendiğini söylediler.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın 2 Aralık Pazartesi günü Erbil’de petrol ve doğalgazla ilgili bir konferansa gitmesi planlanıyordu. Bu durumda Yıldız’ın Erbil’e havayoluyla gitmesi mümkün olmayacak.

Irak geçen yıl da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun kendilerine haber vermeden Kerkük’e gitmesini gerekçe göstererek, Yıldız’ın Erbil’e gidişini engellemişti.
<< Önceki Haber Komşu ülkeden Ankara'ya şok! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER