Kritik YAŞ öncesi istifa ettiler

Yüksek Askeri Şura öncesinde Hava Kuvvetleri'nde sürpriz emeklilik talepleri geldi.

Kritik YAŞ öncesi istifa ettiler

Ankara'da gözler perşembe gününe çevrildi. 4 gün boyunca Yüksek Askeri şura toplantısı gerçekleştirilecek. Şura, Başbakan Erdoğan başkanlığında toplanacak. Kritik görüşmelere Genelkurmay Başkanı, Kuvvet ve Ordu Komutanlarının yanı sıra Milli Savunma Bakanı da katılacak.

3 GENERALE EMEKLİLİK

2013'te 15'i tutuklu 103 general ve amiral terfi sırasında bekliyor. 28 Şubat davasından bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen 3 general terfi bekleyen isimler arasında bulunuyor. YAŞ sonrası Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel 2015'e kadar görev yapacak. Terfiler konusunda son sözü, Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel söyleyecek.

İKİ ÜYE TUTUKLU

YAŞ üyesi iki isim dikkat çekiyor. Ergenekon davasında hakkında tutuklama kararı çıkan ve GATA'da tedavisi süren Orgeneral Nusret Taşdeler ile tutuklu Orgeneral Bilgin Balanlı'nın toplantıya katılması beklenmiyor. 4 yıllık görev süreleri tamamlanan her iki ismin de emekli edileceği belirtiliyor.

KOMUTA KADEMESİ DEĞİŞİYOR

Haftaya damgasını vuracak görüşmelerde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komuta kademesi de yeniden şekillenecek. Çünkü Kara, Hava, Deniz ve Jandarma komutanları değişecek. Ayrıca 3 kuvvet komutanının emekli olması bekleniyor. 

HAVA KUVVETLERİ'NDE ŞOK GELİŞME

Perşembe günü başlayacak Yüksek Askeri Şura'ya saatler kala Uludere olayında adı gündeme gelen Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Nezih Damcı ile Hava Teknik Okullar Komutanı Tümgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu'nun istifa ettikleri iddia edildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın devreye girdiği ve istifa dilekçelerinin bekletildiği kaydedildi.

Şura'da alınan kararlar, Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül'e sunulduktan sonra kamuoyuna açıklanacak.
<< Önceki Haber Kritik YAŞ öncesi istifa ettiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER