Kulislerde konuşulan şok iddia! AKP'nin yeni planını açıkladı

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, AKP’nin bürokratları topyekün görevden alınmasına öngören bir plan hazırladığını iddia etti.

Kulislerde konuşulan şok iddia! AKP'nin yeni planını açıkladı

Taraf’ın dün manşetten duyurduğu KPSS’nin kaldırılmasını içeren raporu değerlendiren CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, “Herhalde yeni bir sınav getirecekler. Adı da KPSS değil. AKPS olacak” dedi. Hamzaçebi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulan raporla ilgili şu değerlendirmede bulundu: “AKP öyle sınav falan istemiyor. Benim adamlarım gelsin memuriyete girsin istiyor. Onun için KPSS sınavı bir yük. Bunu kaldırmayı düşündüklerini daha önce de söylemişlerdi. Herhalde onun için Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olması beklendi. Şimdi Davutoğlu da KPSS sınavını kaldırmak için bir hazırlığa girmiş olabilir. Davutoğlu’nun bu konuda bir inisiyatifi olacağını sanmıyorum. KPSS Bülent Ecevit‘in getirmiş olduğu son derece objektif bir sistemdir. Kamu yönetimi Ecevit’e bu düzenlemesi nedeniyle çok şey borçludur. AKP hükümetleri yıllardır bu sınavı nasıl yok ederiz çabası içinde oldular. Münferit uygulamalar yaptılar. Kamuya personel taşınması gibi bazı uygulamalar içinde oldular. Ama yine de kamuya her yıl binlerce insan alınacak. O nasıl olacak? AKP Parti devletini kurmak istiyor, onun için sınav olmamalı, onların anlayışı bu. Herhalde şöyle bir sınav getireceklerdir. KPSS yerine AKPS olacak. AKP artık bu sınavı yapacak. Herhalde sorulardan bazıları da şöyle olur. Ne zamandan beri oy P’lisiniz? AKP’ye ne kadar oy verdiniz. CHP’ye hiç oy verdiniz mi? Sorular gayet zor olacaktır.”

“BÜROKRAT HAVUZU”

Hamzaçebi, AKP’nin bürokratların görevden alınmasına yönelik de bir plan hazırladığını söyledi. Hamzaçebi, 17 Aralık operasyonunun ardından başta emniyet ve ekonomi birimleri olmak üzere birçok kişinin görevden alındığını hatırlatarak, bu görevden almaları yeterli bulmayan AKP’nin bürokratları topyekün görevden alınmasına öngören bir plan hazırladığını iddia etti. Yeni düzenlemenin tepki olmaması için seçimler sonrası hayata geçirileceğini ifade eden Hamzaçebi, eylem planına göre daire başkanı ve üstündeki tüm bürokratların bir havuzda toplanacağını ve bu bürokratlarla ilgili yapılacak araştırmanın ardından yeniden atanmalarına izin verileceğini söyledi. MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık da KPSS’yi kaldırma isteğinin altında seçim öncesi AKP’lilerin yakınlarını kamuya yerleştirmenin yattığını söyledi. Işık, “Seçime giderken önemli kadroların AKP yandaşlarına verilmesi ve bunun için de sınavın kaldırılması lazım” dedi. TARAF
<< Önceki Haber Kulislerde konuşulan şok iddia! AKP'nin yeni planını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER