Kurban Bayramı öncesi dikkat çekici uyarı!

Uyarıya dikkat: Kurbanlıkta ağız ve burun akıntısı hayvanın sağlığı hakkında ipucu veriyor...

Kurban Bayramı öncesi dikkat çekici uyarı!

Veteriner hekimler, kurbanlık alırken büyükbaş ve küçükbaşlarda ağız ve burun akıntısı olup olmadığına dikkatle bakılması hususunda uyarıda bulunuyor. Kurbanlık alımında, hayvanların tüy renginin parlak ve herhangi bir hastalığının olup olmadığını anlamada ağız ve burun akıntısının önemli olduğu belirtiliyor. 

Manavgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Birol Tuncel, kurbanlık alıcılarının, büyükbaş ve küçükbaş hayvan alırken, hayvanların sağlıklı olup olmadığına dikkat ederek satın alması gerektiğini söyledi. Tuncel, büyük ve küçükbaş hayvan alırken tüy renginin parlak, ağız ve burunda akıntı olup olmadığına iyice bakılmasının, şüphe oluşturacak bir durumun olması halinde veteriner hekim kontrolünden geçirilmesinin yararlı olacağını kaydetti.

Veteriner sağlık raporu olmayan ve kulak küpesi bulunmayan hayvanların satışının yasak olduğunu hatırlatan Tuncel, Kurban Bayramı süresince halkın sağlıklı kurbanlık alımına yönelik satış yerlerinde denetimleri aralıksız sürdüreceklerini söyledi. Manavgat dışında satılacak hayvanların çıkış yapabilmesi için sağlık raporu olmasının zorunlu olduğunu vurgulayan Tuncel, satışa sunulan hayvanların tüy renginin parlak olması yanında temiz olmasının hijyen açısından önemli olduğuna işaret etti. 

Kurban satış noktalarında, veteriner hekimlerin hayvan sevkiyatına bağlı denetimlerini aralıksız sürdüreceğinin altını çizen Tuncel, bir hayvanın hasta olup olmadığının, hayvanın genel durumuna bakılmasıyla da anlaşılabileceğini söyledi. Tuncel, "Kurbanlık alırken hayvanların sağlıklı olup olmadığına dikkat edelim. Ağız ve burnunda akıntı olan hayvanları veteriner hekime kontrol ettirerek alalım. Kurban kesiminde hayvanın sağlıklı olması çok önemli." dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber Kurban Bayramı öncesi dikkat çekici uyarı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER