MHP 17/25 Aralık soruşturmaları için harekete geçti

Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, “yolsuzluk ve rüşvet” operasyonundaki şüpheliler için takipsizlik kararı verilmesi nedeniyle Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulundu.

MHP 17/25 Aralık soruşturmaları için harekete geçti

Yılmaz, milletin malını çalanların hakim önüne çıkmasını istediklerini söyledi.

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonundaki şüpheliler için takipsizlik kararı verilmesi nedeniyle Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) bireysel başvuruda bulundu. 

Yılmaz, avukatlarıyla birlikte Adana adliyesinde şikâyet dilekçesini Anayasa Mahkemesi’ne gönderilmek üzere nöbetçi 2. İdare Mahkemesi’ne verdi. Yılmaz yaptığı açıklamada, 17-25 Aralık’ta asrın yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun yapıldığını söyledi. 

Milletin parasının ayakkabı kutularında saklandığını, bakan çocuklarının 80 bin dolarlık evlerde oturduğunu ileri süren Yılmaz, “Paraların havada uçuştuğu, yatların-katların, altın kaçakçılarının ortada dolaştığı, milletin gözlerinin önünde cereyan eden bütün bu hırsızlık ve yolsuzluk olayları hakkında hükümet tarafından oluşturulan Sulh Ceza Hakimliği’nce takipsizlik kararı verildi. Bu karara itirazın son gününde Anayasa Mahkemesi’ne başvuruyorum” dedi. 

Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin (AİHS) 6. maddesi gereğince bu soruşturmada adil yargılanma hakkının ihlal edildiğini iddia eden Seyfettin Yılmaz, Anayasa’nın 37. maddesine göre ise tabi hakim güvencesine aykırı davranıldığını ifade etti. Söz konusu iddialara yönelik soruşturmaları yapan hakim ve savcıların görev yerlerinin değiştirildiğini hatırlatan MHP’li Yılmaz, “Anayasa’nın 36. maddesine göre hak arama hürriyeti yok sayılmıştır. Anayasa’nın 141. maddesine göre gerekçeli kararın bulunmayışı ihlal edilmiştir. AİHS’nin 13. maddesine göre ise etkili başvuru hakkının ihlalini gerekçe göstererek bireysel başvurumuzu gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.
<< Önceki Haber MHP 17/25 Aralık soruşturmaları için harekete geçti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER