Meclis Soma'yı konuştu ama bir detay çok dikkat çekti

Türkiye'nin enerji politikasının mutlaka gözden geçirilmesi gerektiğini belirten Bakan Çelik, Soma'daki ölüm madeninin 16 kez denetlendiğini söyledi. Öte yandan Soma önergesine, vekillerin hiç ilgi göstermemesi dikkat çekti..

Meclis Soma'yı konuştu ama bir detay çok dikkat çekti

Maden faciasıyla ilgili partilerin verdiği soruşturma komisyonu önergesi Meclis'te görüşmeye açıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik kürsüye çıkıp muhalefetin eleştirilerine cevap verip, "O saatlerde oraya ulaşma imkanım olamadı. Daha önce programlanmış bir tedavi süreciyle ilgili hastanede bulunurken, tedavi sürecinin de üçüncü şahıslarla temasını engellemesi dolayısıyla." diye konuştu.

BAKAN ÇELİK KENDİNİ SAVUNDU

Bakan Çelik, facianın meydana geldiği anda neden açıklama yapmadığını, "İlk dakikalarda açıklama yapmam belki doğru olabilirdi ama hadisenin büyüklüğü karşısında elimin varmadığı bir durumdu." sözleriyle anlattı.

Kendini savunan Çelik, ölüm madeninde denetimlerin zamanında yapıldığını söyleyip, "Bahse konu ocakla ilgili 8 kez programlı teftiş yaptık, 8 kez de şikayetli teftiş yaptık ve düzeltmeler yapılmıştır. Kimse suçlu en ufak endişeniz olmasın. Teftiş Kurulları sebebi arıyor. O denetimlerin denetlenmesi için de düğmeye bastık hepsi ortaya çıkacak." ifadelerini kullandı.

Yüzlerce madenin iş güvenliği sebebiyle kapatıldığını hatırlatan Çelik, Türkiye'deki kömür madenlerinde yapısal problemler olduğunu belirtti.

ENERJİ POLİTİKASINI ELEŞTİRDİ

"Eksikler belirleniyor ama ocak canlı bir organizma 1 saat sonra 1 gün sonra ne olacağını bilemiyorsunuz. Rödovans uygulaması sürenin kısa olması taşeron denilen emeğin sömürüsü defalarca dile getirdiğimiz uygulamalar var bu sistemde." diyen Çelik, Türkiye'nin enerji politikalarını da eleştirip, "Enerji ve madencilikle ilgili politikalar mutlak olarak masaya yatırılmalı. Taşeronlaşmayı kabul ettik. Yarın öbür gün çalışmamızı tamamladık." ifadelerini kullandı..

MECLİS BOŞ KALDI

TBMM Genel Kurulu'nda Soma'da meydana gelen maden kazalarının araştırılmasına dair Araştırma Önergesi görüşmelerine milletvekilleri fazla ilgi göstermedi ve koltukların büyük kısmı boş kaldı. 

Bugün TBMM'de yapılan görüşmelere değil bütün milletvekillerinin, şehit işçilerin sayısı kadar, yani 301 milletvekilinin bile katılmaması dikkat çekti. 

Ak Parti, CHP, MHP, HDP, BDP ve bağımsızlardan oluşan Genel Kurul'da sadece 78 milletvekili vardı. 

<< Önceki Haber Meclis Soma'yı konuştu ama bir detay çok dikkat çekti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER