Meclis TV’nin vermediği görüşmeyi bakın nasıl duyuracak

Dört bakanla ilgili önergeler için oturum bugün. Görüşme muhalefetin isteğine rağmen Meclis TV'den yayınlanmayacak, internetten izlenecek.

Meclis TV’nin vermediği görüşmeyi bakın nasıl duyuracak


Yolsuzlukla suçlanan AKP’li dört eski bakan hakkında verilen soruşturma önergeleri bugün TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek. Meclis TV’nin yayın yapmadığı güne denk getirilen görüşmelere sansür girişimi ise tutmayacak. CHP’li Melda Onur, tabletiyle görüşmeleri canlı yayınlayarak 17 Aralık’tan bu yana ilk kez Meclis kürsüsüne çıkacak eski bakanların yapacakları savunmayı halka duyuracak.

Meclis Genel Kurulu, bugün saat 14: 00’de toplanarak eski bakanlar Egemen Bağış, Muammer Güler, Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar hakkında AKP’nin verdiği bir, CHP’nin verdiği dört soruşturma önergesini ele alacak. Yapılacak görüşmeler sonrası 4 isim hakkında Meclis Soruşturma Komisyonu kurulup kurulmamasına karar verilecek. AKP’nin görüşmeler için pazartesi gününü tercih etmesi ve bugün Meclis TV’nin yayınının bulunmaması “karartma-sansür” eleştirilerine neden olmuştu.

CHP, MHP ve BDP Grup Başkanvekilleri de ayrı ayrı Meclis Başkanlığı’na başvurarak TBMM TV’nin yayın yapmasını talep etmişti. Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in bu taleplere olumlu yanıt vermesi beklenmiyor.

ÇARELER TÜKENMEZ
Ancak, sansürü delecek çözüm yine CHP’li Melda Onur’dan geldi. CHP İstanbul Milletvekili Onur, tabletiyle TBMM Genel Kurulu’ndan görüşmeleri canlı olarak yayınlayacak. “Artık ayıp geliyor. Umarım gerek kalmaz” diyen Onur, teknik anlamda bugün daha hazırlıklı olacağını söyledi. Onur, “Elimden geleni yapmaya çalışacağım. Bu konuda çok talep var. Umarım TBMM TV yayın yapar. Ama yapmazsa bu sefer daha hazırlıklıyım. Biraz daha profesyonel olurum. Daha ön sırada oturup çekim yapacağım. Şarjlarımı yedekledim. Daha önce elimle mikrofonu kapatmışım. Bu sefer daha dikkatli olacağım” diye konuştu.

CHP’li Onur, fezleke görüşmelerinde de Meclis TV’de saat 19:00’dan sonra yayın kesilince tabletiyle internetten canlı yayın yapmıştı.

ÖNCE VEKİLLERLE TOPLANTI

Öte yandan AKP yönetimi, Genel Kurul görüşmelerinden önce milletvekillerini Genel Merkez’de topluyor. Toplantı gündeminin ağırlıklı olarak soruşturma önergeleri olduğu belirtilirken özellikle hukukçu yöneticilerin süreç hakkında bilgilendirme yapacağı ifade edildi. Ayrıca, AKP’li vekiller, olası bir gerginliğe karşı sakin olmaları konusunda uyarılacak.

Genel Kurul’da öncelikle AKP’nin önergesi görüşülecek. AKP’nin önergesi doğrultusunda yapılacak gizli oylamada bir soruşturma komisyonunun kurulmasına karar verilecek. Ancak, soruşturma komisyonu kurulması kararlaştırıldıktan sonra CHP’nin önergelerinin görüşülmesine devam edilip edilmeyeceği başka bir tartışma konusu. Taraf
<< Önceki Haber Meclis TV’nin vermediği görüşmeyi bakın nasıl duyuracak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER