Meteoroloji'nin son hava durumu tahminleri neler?

Meteoroloji'nin son hava durumu tahminleri neler? Merak edenler için iki önemli uyarı...

Meteoroloji'nin son hava durumu tahminleri neler?

Meteoroloji'nin hava durumu tahminlerine göre bu hafta yurt genelinde yağış beklenmiyor. Ancak uzmanlar uyarıyor: Buzlanma ve çığ tehlikesi var. 

Bir süredir devam eden soğuk hava gitti. Güneş gülen yüzünü gösterdi, bahar havası tüm yurdu sardı. Hafta genelinde değişiklik beklenmiyor. 

"Yağışsistem yurdu terk etti. Açık hava genellikle yağış yok. Bütün bölgelerimizin genelinde parçalı ve az bulutlu bir havanın olacağını tahmin ediyoruz." diyen Meteoroloji uzmanlarından alınan son bilgilere göre bazı bölgelerde yağış var. 


Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında hafif yağmur. Kırklareli'nin kıyı ilçelerinde hafif yağmur. Muğla ve Antalya'da hafif sağanak yağış bekleniyor. Diğer bölgelerde yağış yok.

Haftabaşından itibaren yurt genelinde açık bir hava bekleniyor bu hafta. Gayet güzel bir hava olacak gibi. Ancak gece sıfırın altına sıcaklıkların düşeceği tahmin ediliyor. 

İşte buzlanma ve don olayı için Meteoroloji şu uyarıyı yapıyor:

"Gece sıcaklıkları İç bölgelerde 0'ın altında seyredeceği için hani, yağış yok ama bir su birinkitisi olur.O buzlanma yapar. Buzlanmaya karşı bu bir hafta dikkatli olmak lazım." 

Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde çığ tehlikesi var. Bu konuda ise uzmanlar, "Yağışta olmadığı için güneşlenmeyle birlikte erime yapabilir ve çığ hadisesi özellikle dik yamaçların olduğu yerlerde sıkıntı oluşturabilir. Çığ tehlikesine karşı tedbirli olmakta fayda var." ifadelerini kullandı.

<< Önceki Haber Meteoroloji'nin son hava durumu tahminleri neler? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER