Mevlana’nın vuslat gecesi bu yıl yine 'AŞK'ın başkentinde!

İstanbul, bu yıl ikinci kez Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin ölüm yıldönümü olan Şeb-i Arus törenlerine ev sahipliği yapıyor.

Mevlana’nın vuslat gecesi bu yıl yine 'AŞK'ın başkentinde!

Geçtiğimiz yıl çok geniş bir katılımla ilki düzenlenen Şeb-i Arus İstanbul etkinliklerinin ikincisi bu yıl T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla 13 Aralık Cuma akşamı Ülker Sports Arena’da gerçekleştiriliyor. 

Sunuculuğunu Ertem Şener’in gerçekleştireceği gecede tasavvuf müziğinin usta ismi Sami Özer’in yorumlarına ünlü sanatçılar Alişan ve Kutsi ilahi düetleriyle eşlik edecek. Gece, Mevlevi Ayin-i Şerifi ve Sema Gösterisi ile son bulacak. 

Yaşamını “hamdım, piştim, yandım” sözleriyle özetleyen tasavvuf felsefesinin büyük alimi Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin 740’ıncı ölüm yıldönümü nedeniyle her yıl aralık ayında yapılan törenler bu yıl yeniden Konya’nın dışına taşıyor. Mevlana’nın “Şeb-i Arus – düğün gecesi” olarak nitelediği ölümü vesilesiyle Konya’da düzenlenen törenlere dünyanın dört bir yanından gelen yoğun ziyaretçi talebi, törenleri ikinci kez İstanbul’a taşıdı. 

Bilindiği üzere tüm dünyayı sözleri ve eserleriyle etkilemiş, gönüllerin ve aşkın sultanı Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin vuslat gecesi her yıl Aralık ayında sema ayini ve dualar eşliğinde kutlanıyor. Şeb-i Arus, Mevlana Hazretleri’nin Allah’a (CC) kavuştuğu büyük gün olarak anılıyor. "Ben öldükten sonra mezarımı yerlerde aramayın. Ben ariflerin gönlündeyim" diyen Mevlana'yı anmak ve anlamak adına çıkılan bu yolculuğa İstanbul bir kez daha ev sahipliği yapıyor.  

Ertem Şener’in takdim ve sunumları ile başlayacak gece tasavvuf musikisinin usta ismi Sami Savni Özer’in, Şeb-i Arus ve Mevlana üzerine tasavvuf musikisi konseri ile devam edecek. Dinleyenleri sonsuzluk yolculuğuna hazırlayacak olan konserde ünlü sanatçılar Alişan ve Kutsi de Sami Özer’e ilahi düetleriyle eşlik edecekler. Konser sonrası kısa bir ara verilecek ancak gece yolculuğu, Mevlevi felsefesini en güzel şekilde anlatan, yükselen duyguları muhteşem bir döngüye dönüştürecek, gecenin ritmini ahenkli bir helezon haline getirecek olan Mevlevi Ayin-i Şerifi ve Sema Gösterisi ile son bulacak.

Şeb-i Arus İstanbul Etkinlik Programı:

Tarih: 13 Aralık 2013, Cuma
Mekan:         Ülker Sports Arena, Ataşehir
Saat: 20.00 - 23.00


Biletler Biletix internet sitesi  http://www.biletix.com ve tüm Biletix gişelerinden temin edilebilir.

<< Önceki Haber Mevlana’nın vuslat gecesi bu yıl yine 'AŞK'ın başkentinde! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER