Milat gazetesi öyle bir skandala imza attı ki

Milat Gazetesi bugünkü nüshasında skandal bir haber yayınladı.

Milat gazetesi öyle bir skandala imza attı ki

"Tahrifatın önü kesildi" başlığıyla verilen haberde Abdülkadir Badıllı ağabeyin açıklama yaparak Risale-i Nur'ların Diyanet'in denetimi altında basımına yöneltilen eleştirilerin asılsız olduğunu söylediği iddia edildi. Oysa Abdülkadir Badıllı ağabey, 25 Aralık 2014 tarihinde vefat etmişti. Bu haber "Bu kadar da çarpıtma olmaz" dedirtti.

Yeni Asya'nın haberine göre, Milat Gazetesi'nin yapmış olduğu bu çarpıtma haberde aşağıdaki satırlar aynen yer aldı:

Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinin yaptığı açıklamada, "(Yapılan yasal düzenlemeyle) Risale-i Nur'ların devlet tekeline alındığı iddiasını öne sürmek, kamuoyunda yanlış bir algı oluşturmayı hedef alan aşikar bir iftiradan ibarettir" denildi. Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Abdullah Yeğin, Hüsnü Bayramoğlu, Said Özdemir, Mehmet Fırıncı ve Abdülkadir Badıllı, Risale-i Nur neşriyatıyla ilgili yapılan son yasal düzenleme hakkındaki eleştirilerin asılsız olduğunu bildirdi.

Risale-i Nur'lardan ve Nur talebelerinin gündeminden habersiz olan, ağabeylerin vefat edip etmediklerini tahkik etme zahmetine dahi girmeyen mahfillerin, Risale-i Nur Külliyatının Diyanet'in denetim ve tekeli altında olmadığını ağabeylerin diliyle de tasdik ettirmek uğruna giriştikleri trajikomik durum böylece ortaya çıkmış oldu.

Geçtiğimiz günlerde vefat eden Abdülkadir Badıllı ağabeyin ağzından beyanat almaya varacak kadar büyük bir hataya imza atılması büyük tepki çekti.

Gazetenin yaptığı bu hata gazetecilikte bir "milat" olarak kayıtlara geçti.
<< Önceki Haber Milat gazetesi öyle bir skandala imza attı ki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER