Müslüm Gürses'in sağlık durumu hakkında son bilgi

Müslüm Gürses’in doktoru, Kardiyoloji Uzmanı Deniz Şener, sanatçının durumunun iyiye gittiğini açıkladı.

Müslüm Gürses'in sağlık durumu hakkında son bilgi

Müslüm Gürses’in doktoru Kardiyoloji Uzmanı Deniz Şener, sanatçının son durumu hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi. 

Gürses’in durumundaki dalgalanmalar nedeniyle bir hafta önce oldukça sıkıntılı bir sürece girdiklerini belirten Şener, “Son 2-3 gün içerisinde, her geçen gün biraz daha iyiye gidecek şekilde hastalığı sürmekte. En son uğraştığımız problem, vücut direnci düştüğü zaman vücuttaki mevcut mikroplar üremeye başlarlar ve enfeksiyon tablosu gelişir. Bu nedenle antibiyotik kullanmak gerekir. Uzun süren bir antibiyotik tedavisi uygulandı. Uygulanan bu antibiyotiklere bağlı olarak da mantarlar üremeye başlar. Şimdi akciğerlerinde oluşan bu mantarların üremesiyle ortaya çıkan akciğer problemini de yine mantar üzerinde etkili ilaçlar vererek kontrol altına almaya çalışıyoruz. Zor bir süreç. Zaman zaman bu durum, genel durumunu bozuyor. Ama uygulanan mantar ilaçlarıyla bu durumun da düzeleceğini ümit ediyoruz. Mantar enfeksiyonu oldukça zor tedavi edilen bir durumdur. Kullanılan ilaçlar sınırlıdır. Şu anda uyguladığımız tedaviye cevap almaktayız. Ama sürecin nasıl seyredeceğini şimdiden söylemek zor” diye konuştu...

Şener, tedavi sürecinde ortaya çıkan bazı problemlerin kendilerini sıkıntıya soktuğunu ifade ederek, “Bu sorunlar oluştuğu zaman bunun da mutlaka çözümü olacaktır tahmininde bulunamıyoruz. Sıkıntımız, üzüntümüz burada. Aile fertleri ve yakınlarının bu tür süreçleri daha önce yaşamamış olması nedeniyle üzüntü duymaları ve bunun sonucunda ümitsizliğe kapılmış olmasını hoş görüyoruz. Ama biz böyle bir düşünce de değiliz. Süreç devam ediyor, mücadele devam ediyor” açıklamasında bulundu.

Müslüm Gürses’in menajeri Nevzat Takmaz ise gazetelerde yer alan, “Doktorlar yılbaşı gecesi yoğun bakım ünitesine saz takımı aldı, Müslüm Baba o yüzden mikrop kapmış olabilir" şeklindeki iddialarını yalanladı. 

Takmaz, “Yani yanlış anlaşılma var. Bizim de kabahatimiz oldu. 3 aydır buradayım, doktorlardan detaylı bilgi alabilirdim. 'Enfeksiyon' dediler. Böyle bir şeyi ihtimal üzerine konuştuk. Onlar farklı yönde yorum yapmışlar. Öyle bir şey yok” dedi.
<< Önceki Haber Müslüm Gürses'in sağlık durumu hakkında son bilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER