Mustafa Varank'a 'böcek' şoku

'Böcek' adlı dava kapsımanda yargılanan emniyet görevlilerinin avukatları, Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı dönemindeki danışmanı Mustafa Varank ile arama faaliyetlerini yürüten MİT görevlileri hakkında; delilleri karartıp, adil yargılama sürecini etkiledikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Mustafa Varank'a 'böcek' şoku

Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde konutu ve ofisinde dinleme cihazı bulunduğu iddiası ile başlatılan soruşturma sonrası açılan ve 'Böcek' adı verilen dava kapsamında yargılaması yapılan emniyet görevlilerinin avukatları Mustafa Sürer ile Hasan Hüseyin Taşpınar müvekkilleri adına Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na Varank ve ilgili MİT görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun ardından Ankara Adliye binası önünde gazetecilere açıklaması yapan Avukat Mehmet Sürer konuşmasında, delillerin karartıldığı yönünde herhangi bir araştırma yapılmadığına vurgu yaptı. Avukat Sürer, bu gerekçeyle MİT görevlileri ve arama tarama faaliyetlerine katılan Mustafa Varank hakkında şikayetçi olduklarını tekrarladı.

'BÖCEK DAVASI'NIN İKİNCİ DURUŞMASI YARIN

Varank ve diğer şüphelilerin yapmış oldukları eylemler nedeni ile 6 müvekkilin kamuoyu önünde suçlu ilan edildiğini ve linç kampanyası yapıldığını ifade eden Av. Sürer suç duyurusunda, “Bu görevliler hakkında gerekli soruşturmanın yapılmasını, haklarında suçlamalarla ilgili ceza davası açılmasını talep ettik.” dedi.

Av. Sürer, davanın yarın yapılacak ikinci duruşmasına da hazır olduklarına dikkat çekerek, duruşmaya kimin katılıp kimin katılmayacağını göreceklerini belirtti.
<< Önceki Haber Mustafa Varank'a 'böcek' şoku Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER