Nazlı Ilıcak AK Parti'yi bekleyen riski açıkladı

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve İçişleri Bakanı Muammer Güler’in istifalarını değerlendiren gazeteci Nazlı Ilıcak, seçimlerde AK Parti'yi bekleyen riske dikkat çekti

Nazlı Ilıcak AK Parti'yi bekleyen riski açıkladı

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve İçişleri Bakanı Muammer Güler’in istifalarını değerlendiren gazeteci Nazlı Ilıcak, Cemaat ve hükümet arasında yaşanan gerilimi bir kavga ya da savaş olarak görmediğini, operasyonlarla gelişen olaylara bir yolsuzluk ve rüşvet davası olarak baktığını söyledi. 

Ilıcak’ın gazetevatan.com’un “İstifaları nasıl değerlendiriyorsunuz, AK Parti bu istifaları imaj düzeltmek için kullanabilir mi, istifalar seçime nasıl yansır? sorularına değerlendirmesi şöyle oldu; 

ÇOK GEÇ KALINDI 
“Bu sabah yaşanan istifaların çok geç geldiğini düşünüyorum. Başbakan, istifa eden bakanları başlangıçta sahiplenmeyip onlarla kendisi arasına belli bir mesafe koyabilseydi, hemen istifaya davet etseydi ve bu yolsuzluk davasında hesap soran bir pozisyon alsaydı AK Parti adına itibarlı bir sonuç bile alınabilirdi bu davadan. 
Şimdi artık çok geç. İmaj düzeltilmek isteniyorsa Başbakan’ın söylemini değiştirmesi gerekir. Uluslararası komplolardan, düşmanlardan bahsetmesi insanları gerginleştiriyor. Bu söylemini değiştirmesi lazım ama pek ihtimal görmüyorum. 

EĞER BAKANLAR AKLANMAZSA...
Şimdi önümüzdeki dönemde istifa eden bakanların aklanması kalıyor geriye. Eğer aklanmazlarsa AK Parti seçimde bu durumdan olumsuz etkilenir.” 

<< Önceki Haber Nazlı Ilıcak AK Parti'yi bekleyen riski açıkladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER