Nemrut'ta turizm sezonu açıldı

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde bulunan Nemrut Dağı'nda turizm sezonu açıldı.

Nemrut'ta turizm sezonu açıldı

Sezonun açılması dolayısıyla Nemrut Dağı'nda düzenlenen törende, ziyarete gelen turistler davul zurna ve karanfillerle karşılandı. 
     
Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentin çok verimli bir dönemde olduğunu, geleceğe yönelik çok fazla umutları bulunduğunu söyledi. 
     
Turizm Haftası'nın hayırlı olmasını dileyen Demirtaş, şunları kaydetti: 
 "İnşallah bu sene turist saysında çok ciddi anlamda artış olacağına inanıyorum. Memleketimiz çok verimli bir dönemin içerisinde. Bu gelişmelerin turizme de katkısı olacağına inanıyorum. Nemrut Dağı ile Adıyaman'ın 200 tane tarihi mekanı var. Bu tarihi yerleri kesinlikle tanıtmamız lazım. Diğer taraftan da Nemrut'u hem Türkiye'ye hem de dünyaya tanıtacağız. Herkesi Adıyaman'a ve Nemrut'a davet ediyorum." 
     
Adıyaman Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci ise 15-22 Nisan'da kutlanan Turizm Haftası kapsamında Nemrut Dağı'nda turizm sezonununu açmayı uygun gördüklerini anlattı. 
     
Amaçlarının bütün dünyaya Nemrut'ta turizm sezonunun açıldığını duyurmak olduğunu dile getiren Ekinci, bunu da farklı dillerde çağrıda bulunarak yaptıklarını aktardı. 
     
Ekinci, Türkçe, Kürtçe ve İngilizce "Nemrut'ta turizm sezonu açıldı" dedi. 
     
Nemrut Dağı, devasa heykel ve metrelerce uzunluktaki kitabeleriyle, güneşin doğuşu ve batışının en güzel izlendiği yerlerden biri olarak kabul ediliyor. 
<< Önceki Haber Nemrut'ta turizm sezonu açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER