O 3 general firarda!

Şüpheli 2 general ve bir emekli albaya bugüne kadar hiç ulaşılamadı Tümgeneral Arıtürk ise yakalama kararı çıkınca ortadan kayboldu.

O 3 general firarda!

Emekli generaller Erdoğan Öznal, Cevat Temel Özkaynak, Sedat Arıtürk ve emekli albay Eser Şahan... Bu dört isim 28 Şubat soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı olan ancak adreslerinde bulunamayan komutanlar. Emekli askerlerin ortak özellikleri 28 şubat sürecinde YÖK yönetiminin asker üyeleri olmaları. 

28 Şubat soruşturması dönemin Genelkurmay eski Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'ya uzanmıştı. Nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Karadayı hakkındaki karar tartışılırken; aynı soruşturmada 3'ü general emekli 4 subayın firari oldukları ortaya çıktı.

Soruşturmanın 6. dalgasında dönemin YÖK Başkanı Kemal Gürüz tutuklanmış; birlikte çalıştığı ve hakkında gözaltı kararı olan emekli Tümgeneral Sedat Arıtürk adli kontrolle serbest bırakılmıştı. Ancak savcı karara itiraz etti. Bunun üzerine Arıtürk hakkında tutuklama kararı çıkartıldı; ancak o günden beri ulaşılamadı. 

ÖZNAL VE ÖZKAYNAK'IN İZİNE HİÇ RASTLANMADI

Star'ın haberine göre, soruşturmada en dikkat çeken detaylardan biri de şimdiye kadar izlerine hiç rastlanılmayan 2 komutan. YÖK yönetim kurulu üyeliği yapan Emekli Korgeneral Erdoğan Öznal ve emekli Tümgeneral Cevat Temel Özkaynak hakkında yakalama kararı var. Firari emekli general Özkaynak, 28 şubat sürecinde Batı Çalışma Grubu'nun 2 numaralı ismi olarak anılıyor. Özkaynak'ın ayrıca Kara Kuvvetleri'nde yasadışı fişlemeleri organize ettiği iddia ediliyor.    

Hakkında yakalama kararı olan 4 isimden biri de emekli albay Eser Şahan. Şahan'ın o dönemde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda İstihbarat Başkanlığı yaptığı ve bazı fişleme belgelerinde de imzasının olduğu tespit edilmişti. 

4 KOMUTAN HAKKINDA GIYABİ YAKALAMA KARARI

2011 yılından beri kendilerinden haber alınamayan 4 firari şüpheli görüldükleri yerde yakalanacaklar. Gümrük kapıları ve havalimanlarına yakalama emri iletildi.  

Diğer yandan emekli genelkurmay başkanı İsmail Hakkı Karadayı'nın 28 Şubat soruşturmasında mahkemece denetimli serbest bırakılması üzerine Çevik Bir'in hafta başında savcılığa ek ifade vermesi bekleniyor. Karadayı, Bir'in suç duyurusu üzerine istanbul'da gözaltına alınıp Ankara'ya getirilmişti.
<< Önceki Haber O 3 general firarda! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER