Karayılan'dan büyük itiraf!

Karayılan, profesyonel birliklerin son operasyonuyla 31 Aralık'ta yedikleri büyük darbeyi itiraf etti.

Karayılan'dan büyük itiraf!

Bugün'ün haberine göre; aralarında terör örgütü PKK’nın sözde Diyarbakır sorumlusunun da bulunduğu 10 teröriste yönelik nokta operasyonunun perde arkasından İHA’lardaki sistem değişikliği çıktı. Yapılan yeni düzenleme ile İHA'lara kızılötesi sistemler eklendi, görüş açısı genişletildi. Ayrıca önceden sadece dikey görüntü alan kameralar artık yatay da görüntü alabilir hale geldi. Diyarbakır'daki teröristlerin yerlerinin de İnsansız Hava Araçları'nda yapılan bu kritik ekleme sayesinde belirlendiği öğrenildi. 

İHA’lardan gelen istihbarat üzerine 31 Aralık'ta PKK’lılar kırsal kesimde bir mağarada bulundu. Jandarma Özel Harekat ve Polis Özel Harekat birimleri operasyon için harekete geçti. Hava destekli operasyonda mağarada sıkıştırılan PKK’lılara ‘teslim ol’ çağrısı yapıldı. Güvenlik güçleri PKK’lıları sağ yakalamaya çabalarken, mağaradan çıkan bir PKK’lı güvenlik güçlerine el bombası atmak isterken vuruldu. Ardından çıkan PKK’lı da ateş açmaya başlayınca öldürüldü. Diğer PKK’lılar çıkan çatışmada etkisiz hale getirilirken örgütün sözde Diyarbakır sorumlusu Ethem Karabulut, mağaranın diğer çıkışından kaçmak istedi. Ancak güvenlik güçlerinin aldığı önlem sayesinde Karabulut çatışmada öldürüldü.

PKK'ya ağır darbe vuran operasyonla ilgili terör örgütünün Kandil'deki elebaşılarından Murat Karayılan'dan önemli bir itiraf geldi. Önceki gün terör örgütünün yayın organına konuşan Karayılan, 31 Aralık'taki operasyonla devletin tespit ettiği PKK'lı bir grubu tamamen imha ettiğini söyledi. Karayılan, "En önemli olan şey de alan sorumlusu olan Numan arkadaş (Ertem Karabulut), 4-5 gün öncesinden basılan bu noktadaki birimin yanına geliyor ve kendisi de çatışmada ölüyor. Bu bizim için çok önemli bir kayıptır" dedi.
<< Önceki Haber Karayılan'dan büyük itiraf! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER