O bölgede trafik derdini bitirecek

İstanbul, Avrupa yakasında yeni bir metro hattına kavuşuyor.

O bölgede trafik derdini bitirecek

İstanbul'un başta trafik sorununu çözmek için toplu taşımacılıktaki ve raylı sistemlerdeki yatırımlara hız kesmeden devam ediliyor. Avrupa Yakasının son metro güzergahı Başakşehir'de açılıyor. Toplam 2.8 milyarlık bir yatırımla hayata geçirilen Başakşehir Metro hattı 21.7 km uzunluğa sahip. Otogar bağlantısıyla Otogar-Bağcılar-Başakşehir-Olimpiyatköy arasında toplam 16 istasyonuyla hizmet verecek olan yeni hatta yolcuları 114 metro aracı taşıyacak.

Başakşehir metrosunun saatte 111 bin yolcuyu taşıması güzergahta büyük bir rahatlamayı da sağlayacak. Başakşehir metro güzergahındaki 16 istasyonun her biri farklı renklerde yapıldı. Metrokent durağında kırmızı renk tercih edilirken Olimpiyatköy durağında mavi renk kullanıldı.
Başakşehir metrosunun hizmete girmesiyle birlikte 2004 yılında 45.1 km uzunluğa sahip olan İstanbul metrosu 124.4 km'ye ulaşmış oalcak. Bu da İstanbul'daki raylı sistemin 9 yılda % 176 oranında artışla 79.3 km'ye karşılık geliyor.

Bugün saat 18'de Başbakan Erdoğan tarafından resmi açılışı yapılacak Başakşehir metrosu sayesinde Otogar - Başakşehir arası 30 dakikalık bir mesafeye inecek.

<< Önceki Haber O bölgede trafik derdini bitirecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER