O bölgeyle ilgili şok gerçek!

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde karakol yapımını protesto eden PKK’lıların kaçırdığı 2 uzman çavuşun bulunması için güvenlik güçlerinin arama faaliyetleri sürüyor.

O bölgeyle ilgili şok gerçek!

Bu arada ulaşıma kapanan Diyarbakır-Bingöl karayolu trafiğe açıldı. Araçları yol üzerinde bekleten jandarma, konvoy oluşturarak zırhlı birliklerle geçişi sağlıyor.

Diyarbakır’da karakol inşaatına karşı çıkan PKK’lıların karayolunu kapatarak kaçırdığı uzman çavuşların kurtarılması için çalışmalar devam ediyor. Askerlerin yolun kapatıldığı bölgede bulunan örgüt kamplarında olduğu tahmin ediliyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, Vali Cahit Kıraç’la bir araya geldikten sonra yolu kapatan YDG-H üyeleriyle görüştü; ancak ne askerler bırakıldı ne de yol açıldı. Askerleri kaçıran grup, bir devlet büyüğünün karakol inşaatının durdurulacağına ilişkin söz vermesini şart koşuyor. Ancak kaçırılan uzman çavuşlar bu bölgede değil, PKK’nın barındığı dağlık bölgede bekletiliyor.

Güvenlik güçleri ise Kocaköy, Hani ve Lice kavşağı ile Abalı bölgesinde teyakkuz halinde. Bu arada Diyarbakır-Bingöl karayolu dün akşam saatlerinde kısmen trafiğe açıldı. PKK’lıların yolu kapatmada kullandığı ağır tonajlı araçların kontakları alınamayınca, tamirciler götürülerek araçlar çalıştırıldı. Zaman'ın haberine göre, Jandarma yolun tekrar kapatılmaması için çift taraflı konvoy uygulaması başlattı. İki taraflı olarak bekletilen araçlar, zırhlı askerî araçlar eşliğinde bölgeden geçiriliyor. Bu uygulama terör olaylarının sık olduğu 90’lı yıllarda sıkça kullanılıyordu. Diyarbakır’da karakol inşaatına karşı çıkan PKK sempatizanı bir grup, Bingöl-Diyarbakır karayolunu önceki gün kapatmış, 2 uzman çavuşu kaçırmıştı. Yolu açmaya çalışan jandarmaya, çivi destekli el yapımı bombalar atılmış, 8 asker yaralanmıştı.

‘Kardeşim dönünce düğününü yapacağız’

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'lılar tarafından kaçırılan 4 yıllık uzman çavuş Hasan Demircan'ın Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde yaşayan ailesinin umutlu bekleyişi sürüyor. Ailenin fertleri ve akrabaları, Diyarbakır'dan gelecek müjdeli haberi bekliyor. En son geçtiğimiz cuma günü kardeşi ile telefonla görüştüklerini söyleyen ağabey Ahmet Demircan, “Mayıs'ın 23'ünde düğünü vardı. Düğün hazırlığı içerisindeyiz. Kardeşimizi bekliyoruz. Devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz. İnşallah sağ salim evimize, annemize, kardeşlerimize, yuvamıza döner.” diye konuştu.
<< Önceki Haber O bölgeyle ilgili şok gerçek! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER