O manşetin arkasındaki asıl amacı açıkladı

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Yeni Şafak’ın ‘Vahim tablo’ başlıklı manşetine tepki gösterdi.

O manşetin arkasındaki asıl amacı açıkladı

Aydın, usulsüz dinleme haberlerinin, hükümetin gündemindeki ‘paralel yapı’ operasyonuna psikolojik destek sağlamaya dönük bir algı operasyonu olduğunu söyledi. “Bugün (dün) servis edilen dinleme listesine bakıldığında, sağdan, soldan, her görüş ve kesimden bir liste yapılmış, kamuoyunun algısına sunulmuştur.” diyen Koray, “Böylece hemen her kesimin husumeti ortak düşman olarak işaret edilen ‘paralel yapı’ya yönlendirilmiştir.” tespitinde bulundu. Zaman'ın haberine göre, MHP’li vekilin açıklamaları özetle şöyle:

YOLSUZLUK SORUŞTURMASININ ÜZERİ ‘PARALEL’ SÖYLEMİYLE ÖRTÜLEMEZ: Yeni Şafak’ın ‘Vahim tablo’ manşetiyle verdiği usulsüz dinleme iddialarına ilişkin haberi kaynak gösterilerek, bazı basın ve yayın organlarında adımın da geçtiği haber ve yorumlara yer verilmiştir. Öncelikle belirtmem gerekir ki esas vahim olan tablo, AKP hükümetinin 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmaları sürecinde ortaya çıkan tablodur. Yasal dinlemelerle kayıt altına alınan, hükümetin rüşvet ve yolsuzlukta suçüstü halini ortaya koyan ve dolayısıyla ülkeyi derinden sarsan bu vahim tablonun, sandıkta aklanması veya ‘paralel yapı’ söylemleriyle üzerinin örtülmesi ya da yok sayılması mümkün değildir.

AMAÇ GÜNDEM DEĞİŞTİRME: AKP hükümeti ve Başbakan Erdoğan’ın yasal dinlemelerle kayıt altına alınan 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmaları sürecinin hesabını hukuken ve siyaseten vermeden, usulsüz dinlemeleri gündeme getirmesi, yeni bir gündem değiştirme oyunundan başka bir şey değildir. Usulsüz dinleme haberlerinin, hükümetin gündemindeki ‘paralel yapı’ operasyonuna psikolojik destek sağlamaya dönük bir algı operasyonu olduğu ortadadır.

DİNLEME GEREKÇELERİ SAÇMA, İSİMLER SAHTE: Haberde verildiğine göre dinleme gerekçeleri saçma sapan, isimler ise sahtedir. Habere konu iddialarla ilgili belgeleri görmeden, haberde yer alan her şey gerçekmiş gibi bir değerlendirme yapmam, doğrulamam ya da yalanlamam mümkün değildir. Şahsımla ilgili varsa dinleme kararlarını veren şahısları ve dinleme iddialarının gerekçelerini ayrıntılarıyla öğrenmek, dinleme iddialarının gerekçesini, süresini, içeriğini varsa tapelerini edinmek en tabii hakkımdır. Bu bakımdan ilgili ve yetkili makamlara başvurup haberde şahsımla ilgili yer verilen usulsüz dinlemeye dair her türlü bilgi ve belgeyi talep edeceğim.

HABERLER İDDİADIR VE DOĞRULANMASI GEREKİR: Türkiye’de kimse usulsüz dinleme yoktur demiyor, diyemiyor. Ortam dinlemesinden tutun da ev, cep ve işyeri telefonlarının dinlendiği, e-posta kayıtlarının takip edildiğine dair çok yaygın bir kanaat var. Bu bakımdan telefon dinlemeleriyle ilgili yapılan haberler oldukça ilgi uyandırıyor. Nihayetinde bu haberler de birer iddiadır ve doğrulanmaya muhtaçtır. Nitekim dinleme listelerine ilave ve çıkarmaların yapıldığına hatta yapılacağına ilişkin olarak da birçok haber daha önce yayınlanmıştır.
<< Önceki Haber O manşetin arkasındaki asıl amacı açıkladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER