Obama Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü aradı

Cumhurbaşkanı Gül'ü arayan ABD Başkanı Obama, Amerikan halkının Türk halkının acısını paylaştığını söyledi

Obama Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü aradı

ABD Başkanı Barack Obama, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmesinde, Soma'daki maden faciasından duyulan derin üzüntüyü dile getirdi, Amerikan halkının Türk halkının acısını paylaştığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığından alınan bilgiye göre Cumhurbaşkanı Gül, Soma'daki maden faciası nedeniyle kendisini arayan ABD Başkanı Obama ile görüştü.

Obama, Gül'e, kazadan ve can kayıplarından duyulan derin üzüntüyü aktardı. Amerikan halkının Türk halkının acılarını paylaştığını belirten Obama, tüm Türk halkına taziyelerini iletti. Kazalar konusunda ABD'nin hem teknik anlamda hem de danışmanlık anlamında büyük bir birikime sahip olduğunu dile getiren Obama, bu birikimi Türkiye ile paylaşmaya hazır olduklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül de aradığı için Obama'ya teşekkür ederek, "En zor zamanlarımızda, depremlerde desteğinizi hep gördük, buna da müteşekkiriz" dedi.

PUTİN, ERDOĞAN’I ARADI, BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Putin, Başbakan Erdoğan’ı telefonla arayarak Soma’da yaşamını yitirenler için başsağlığı diledi.

Kremlin’den yapılan açıklamaya göre, görüşme Rusya’nın inisiyatifi ile gerçekleşti.

Putin görüşmede sözlü olarak 13 Mayıs’ta Manisa bölgesinde kömür madeninde yaşamını yitirenlerin acısını paylaştığını ifade etti. Rus lider daha önce de bir telgraf göndererek başsağlığı dilemişti.

CİHAN/AA

<< Önceki Haber Obama Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü aradı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER