Onlar Peygamber sevgisi için yarışıyorlar

Peygamberimiz Hz. Muhammed’i (sas) tanımak ve tanıtmak için düzenlenen ‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışmasının 4. ve 5. seans sınavları dün yapıldı.

Onlar Peygamber sevgisi için yarışıyorlar

Türkiye, Peygamber Yolu Derneği’nin düzenlediği ‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışmasının heyecanını yaşıyor. 1919 doğumlu Bursalı bir nineden 2005 doğumlu çocuklara kadar herkesin yoğun ilgi gösterdiği yarışmaya 81 ilden 2 milyon 47 kişi müracaat etti. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sas) hayatı, güzel ahlakı ve barışçı kişiliğini tanıtmayı amaçlayan etkinliğin 31 Mart’ta başlayan sınavları 12 Nisan’da sona erecek. 

Zaman gazetesinin haberine göre, Sınavlarda başarılı olanlar, 19 Nisan’daki ortak sınava katılmaya hak kazanacak. İllerde dereceye girenlere farklı hediyeler verilirken ortak sınav sonucuna göre 2 bin kişi umre seyahati ile ödüllendirilecek. 30 seansta gerçekleştirilecek sınavların 4. ve 5. seansı dün yapıldı.  Sınıf öğretmeni Meral Tepe (24) “Hepimiz bugün hayırda yarıştık. Zor sorularda eksiklerimin farkına vardım. Bu sınav beni kendime getirdi. Şimdi kitabı tekrar okumayı düşünüyorum.” dedi. Efendiler Efendisi kitabını altını çizerek 7 defa okuyan Ahmet Furkan Başa (11) “Bilgilerim tazelenmiş oldu. Beni en çok Uhud Savaşı etkiledi.” ifadesini kullandı. Emekli Osman İşleyen (56) ise “Namazlardan sonra okuyordum. Bu yarışmanın devam etmesini çok isterim. Hayatıma bundan sonra O’nu örnek alarak devam edeceğim. Özellikle Hz. Hamza’nın şehit olduğunu anlatan bölümlerde çok ağladım.” şeklinde konuştu.

Peygamber Yolu Derneği Başkanı Ali Demirel, “Sınava birçok firma sahibi, çalışanlarıyla birlikte katılıyor. Aynı zamanda Roman vatandaşlarımız gibi toplumun farklı kesimleri de bu sınavlara katıldılar. Hapishanelerden, yetiştirme yurtlarından, huzurevlerinden, özürlü vatandaşlarımızdan, hatta hastanelerden katılım var. Sanırım, bu kadar geniş yelpazede katılımın olduğu çok orijinal bir sınav süreci yaşıyoruz.” diyerek duygularını dile getirdi. Demirel, “Peygamber Yolu Derneği olarak biz, senenin bütün günlerinde Efendimiz’i gündeme getirecek farklı projeler üzerinde de çalışmaktayız.” ifadelerini kullandı.

Sınavların yapıldığı merkezlerden biri de İstanbul’daki Bahçelievler’deki Fatih Koleji idi. Emekli Osman İşleyen de (56) sınava katılan milyonlardan sadece biri. Efendimiz’in hayatını ağlayarak okuduğunu söyleyen Osman Bey, “Sınav güzel geçti. Emekli olduğum için namazlardan sonra özellikle okuyordum. Bu yarışmanın devam etmesini çok isterim. O’nu örnek alarak kendi hayatıma bundan sonra böyle devam edeceğim. Özellikle Hz. Hamza’nın şehit olduğunu anlatan bölümlerde çok ağladım.” dedi. Çocuğunu sınava getiren Hatice Kahraman (40) ise yapılan bu sınavın çok faydalı bir aktivite olduğunu belirtti: “Normalde çocuklara böyle kitapları okutamıyoruz. Bu sayede Efendimiz’i öğrenmiş oldular. Yapanlara çok teşekkür ediyorum.”

Çocuğunun sınavdan çıkmasını heyecanla bekleyen veli Neslihan Salik ise “Çocuğumla birlikte okuduk. Ben sınava katılmadım ama bu vesileyle ben de okudum. Her akşam düzenli okuyordu. Okuduktan sonra karşılıklı soru cevap şeklinde çalışıyorduk. Çocuğumun kazanmasını çok isterim ama okuması, O’nu (sas) örnek alarak hayatına tatbik etmesi yeter. Okuduktan sonra hayatın zorluklarını daha iyi anladı. Bana ‘Anne Efendimiz ne kadar zor bir süreçten geçmiş.’ dedi.” diye konuştu.

‘EFENDİMİZ’İN HOŞGÖRÜSÜNÜ ÖRNEK ALDIM’

Peygamberimiz’in hayatını öğreten yarışmayı okuldaki öğretmeninden duyduğunu aktaran Selim Güngör (15) Efendimiz’in bilmediği birçok yönünü öğrenme ve bildiklerini tekrar etme imkanı kazandığını anlatıyor. Güngör, "Efendimiz’in en çok örnek aldığım özelliği yardımseverliği ve herkese karşı hoşgörülü olması oldu. İslam için dava için savaşması beni çok etkiledi. Ödül kazanmayı umuyorum." diyor. Muhammet Yusuf Cansever (12) ise sınavla ilgili şunları söyledi: “Arkadaşlarımızla birlikte sınava katıldık ve özellikle teneffüslerde okuduk. Peygamber Efendimiz’in hayatıyla ilgili sorular soruldu. Biz de çok çalıştık elimizden geleni yaptık. İyi bir sınavdı.” Mücahit Tayyar Genç (12) ise O’nun hayatını okuyarak birçok örnek davranış tespit ettiğini anlatıyor: “Peygamber Efendimiz’in hayatıyla ilgili daha çok şey öğrendim. Beni en çok Efendimiz’in hayatında hiç yalan söylememiş olması etkiledi. Ben de bu davranışını kendime örnek aldım. Hayatım boyunca yalan söylemeyeceğim.”
<< Önceki Haber Onlar Peygamber sevgisi için yarışıyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER