Hava durumu için önemli uyarı geldi!

Hava tahminlerini öğrenin, planınızı ona göre yapın.

Hava durumu için önemli uyarı geldi!

Hava durumu tahminlerine göre, Gümüşhane, Bayburt, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın, Manisa, Denizli, Kütahya, Uşak, Muğla, Antalya, Isparta, Burdur, Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Ankara, Çankırı, Eskişehir, Konya, Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Zonguldak, Malatya ve Elazığ'da yağış var.

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre: Ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.


HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişikliğin olmayacağı, mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, batı bölgelerde kuvvetli (30-60 km/s) yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor. 

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR ve BACA GAZI ZEHİRLENMELERİ UYARISI: Rüzgarın, iç ve batı bölgelerde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli (30-60 Km/S) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü ve artan sıcaklık nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. 
<< Önceki Haber Hava durumu için önemli uyarı geldi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER