Operasyon delilleri çalınmasın diye...

17 Aralık operasyonunu yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, dosyaların çalınma ihtimaline karşı soruşturmayı yürüten savcıların bulunduğu üç katta nöbet tutması için özel güvenlik görevlendirdi.

Operasyon delilleri çalınmasın diye...

  • Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu delillerinin güvenliği için önlem alındı
  • Çağlayan Adliyesi'nde artık her katı özel güvenlikçiler koruyor
  • İstanbul Emniyeti mali şubedeki bilgisayarlara müdahale edildiği güvenlik kamerasıyla görüntülenmişti

Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın oğlu Salih Kaan Çağlayan , eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar ve İşadamı Reza Zerrap'ın tutuklu bulunduğu soruşturmayı yürüten savcıların odasından dosyaların çalınma ihtimaline karşı güvenlik tedbirleri had safhaya çıkartıldı.

4, 4 VE 7. KATLAR

Vatan Gazetesi'nin haberine göre verilen talimat üzerine 7. katta bulunan savcılar Celal Kara, Ekrem Aydıner, Mehmet Yüzgeç, 5. katta bulunan Mustafa Erol ve 4. katta bulunan Başsavcı Vekili Zekeriya Öz’ün bulunduğu katlara birer güvenlik görevlisi nöbet tutmak üzere görevlendirildi. Hafta içi mesai saatleri içerisinde her katta rutin güvenlik önlemleri alınıyordu ancak hafta sonları sadece adliyenin C kapısında güvenlik görevlileri bulunuyordu. Ancak her zamankinin aksine savcılık soruşturmanın önemi ve dosyaların çalınma ihtimaline karşı soruşturmayı yürüten savcıların bulunduğu katlara da güvenlik personeli bulundurma kararını aldıkları öğrenildi.

EMNİYET MALİ ŞUBE'YE GİRİLMİŞTİ

Daha öncede operasyonun yapıldığı İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlar birimine kimliği belirsiz bir kişinin girerek yolsuzluk ve rüşvet operasyonu soruşturmasıyla ilgili veri, dosya ve bilgilerin bulunduğu şubedeki bilgisayarlarda birtakım işlemler yaptığı belirlenmişti. Kimliği belirsiz kişinin bilgisayardaki hard disklerden veri kopyaladığı iddia edilmişti. Bu kişi görüntülerle belgelenmiş ancak oda karanlık olduğunda kimliği bulunamamıştı.

<< Önceki Haber Operasyon delilleri çalınmasın diye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER