Oysa MİT, Başbakan Erdoğan'ı aylar önce uyarmış!

MİT aylar öncesinde Başbakan Erdoğan'a her şeyi anlatmış...



"HABERİM YOKTU YALANI"

Haramzadeler isimli Twitter hesabının yayınladığı, Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonundan tam sekiz ay önce hazırlanmış, 18 Nisan 2013 tarihli MİT belgesi 3 sayfadan oluşuyor. İddiaya göre "Gizli" ibareli belge bizzat Başbakan Erdoğan'a da sunuldu.

"SARRAF'IN KARANLIK İLİŞKİLERİ"

Raporda Rıza Sarraf'ın İran'ın kara paralarını akladığına dikkat çekildi. İddiaya göre İran, Dubai, Türkiye, Çin ve Hindistan arasındaki rüşvet çarkının nasıl döndüğü gözler önüne serildi. 

"BAKANLARI AVUCUNUN İÇİNE ALMIŞ"

Belgeye göre Rıza Sarraf'ın dönemin iki bakanını Zafer Çağlayan ve Muammer Güler'i adeta avucunun içine aldığı anlaşılıyor. 

8 ay önceki MİT raporunda şu ifadeler yer alıyor: "R.zarraf, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile yakın ilişki içerisinde olup bu kapsamda; Gana'dan Dubai'ye…1.500 kg altın taşıyan ve 01-18 ocak 2013 arasında İstanbul Atatürk Havalimanı'nda alıkonulan uçak ile ilgili olarak ekonomi bakanı Zafer Çağlayan ile konuştuğu ve malın geldiğini, alamadıklarını, geri de gönderilmediğini, mağdur olduklarını ve rüşvet istendiğini..."

"BAKAN OĞLUNA 15 BİN DOLAR MAAŞ"

Rapora göre İçişleri eski bakanı Muammer Güler, Sarraf'ın kardeşini Türk vatandaşlığına geçirme sözü verdi. Sarraf ise karşılığında Bakan Güler'in oğlu Barış Güler'e danışmanlık adı altında iki yıl boyunca aylık 15 bin dolar ödeyecekti.   

"MİT BAŞBAKAN ERDOĞAN'I UYARMIŞ"

Durumun vehameti raporun sonuç bölümünde açıkça görülüyor. İddiaya göre MİT, bakanların karıştığı kirli ilişkilerin hükümete zarar vereceğini Başbakan Erdoğan'a açıkça bildirmiş.  

8 ay önceki MİT raporunda yer alan ifadelerden bazıları şöyle: R.Zarraf'ın yakın gelecekte abd tarafından yasaklı kişiler listesine dahil edilebileceği, şahsın türkiye'deki faaliyetleri nedeniyle başta magazin medyası olmak üzere kamuoyunun dikkatlerini üzerine çeken r.zarraf'ın ekonomi bakanı z. çağlayan ve içişleri bakanı muammer güler ile mevcut ilişkisinin ortaya çıkması halinde , söz konusu hususların hükümet aleyhinde kullanılabileceği değerlendirilmiştir.

<< Önceki Haber Oysa MİT, Başbakan Erdoğan'ı aylar önce uyarmış! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER