Özgecan'ın ailesi Türkiye'yi ağlattı

Mersin’de vahşice katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın babası Mehmet Aslan katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Özgecan'ın ailesi Türkiye'yi ağlattı

Kanal D ana habere konuk olan Özgecan Aslan'ın ailesi canlı yayında tüm Türkiye'yi ağlattı.

Türkiye’nin lanetlediği olay sonrasında ilk kez konuşan Özgecan’ın kardeşi Beste Aslan da, “Ben inanamıyorum hala, yanımda sanki. İkimiz tek kişiydik. Türk halkına yalvarıyorum ne olur biraz bilinçlensinler. Okulda insanlık ve sevgi dersi verilsin” diye konuştu.

Zorlukla konuşan acılı anne Songül Aslan da, “Hak ettikleri cezaları alacaklar. Onlar insan değil, cani” dedi.

Acılı baba Mehmet Aslan’ın canlı yayındaki açıklamaları ise şöyle:

“Efendim söylediğim gibi, kızımı bu hale getiren şahsın ağır bir şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Daha önce de yine belirtmiştim, hiçbir insan kötü bir evlat doğurmaz. Şartlar ve koşullar, çevre insanları değiştiriyor. Sevginin topluma yayılabilmesi için bilinç düzeyi yüksek insanların sayılarının artması gerektiğini ben çocuklarıma anlattım. Eğer birilerinin yanlış yaptıkları için sürekli kafalarına vurursanız, sürekli döverseniz, bu iş devam edecek. Şunu yaşıyorum adeta: Hep masallarla büyümüşüzdür. Hep şöyle söyleniyor. Bir varmış, bir yokmuş… Ben de şöyle diyorum: Bir Özge varmış, bir özge yokmuş. Benim felsefemde şu var, bildiğim de şudur ve bunu iki cümle ile dile getireceğim: Sevgi geldi, saygı geldi cihana; biz yarattık dediler. Bizler sevmesini, saymasını öğretmeye geldik cihana. Teşekkür ederim.”
 

<< Önceki Haber Özgecan'ın ailesi Türkiye'yi ağlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER