PKK ile ilgili çarpıcı istihbarat raporu!

Çözüm sürecinde PKK'nın açıkladığı çekilme takviminin süresi bugün doldu. İşte son durum...

Çekilmede son durum

  • PKK'nın çekilme takvimindeki süre doldu: Çekilme yüzde 20 civarında kaldı.
  • İstihbarat birimlerinin raporuna göre Ağustos sonu itibarıyla herhangi bir hareketlilik de tespit edilmedi. 
  • Sürecin sabote edilmesinden endişe ediliyor. 

Çözüm sürecinde ilk aşama çekilme olarak belirlendi. Sınır dışına çekilme Mart 2013'te başlatıldı. Yaklaşık 5 buçuk aylık zamanın ardından çekilme takviminde süre sona erdi.

Ancak sonuç istenen seviyede olmadı. Son olarak İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından açıklanan rakamlara göre çekilme yüzde 20'lerde kaldı. 

Başbakan Erdoğan da daha önce çekilmenin istenen seviyede olmadığı belirterek rahatsızlığını anlatmıştı. Sınır dışına çıkanların ise daha çok yaşlı, hasta ve kadınlardan oluştuğunu vurgulamıştı. 

İstihbarat raporlarına göre de örgütün silahlı unsurlarının önemli bir kısmı hala yurt içinde. Lice, Hazro ve Silvan alanındaki terörist gruplarda, Ağustos ayı sonu itibarıyla herhangi bir çekilme hareketliliği de tespit edilmedi. Buradaki grupların yerlerini koruduğu belirlendi. 

İstihbarat birimlerine göre Silvan'da 13 askerin şehit düşmesinin baş faillerinden Reber kod adlı Mehmet Şah Yildeniz hala bölgede aktif görevde. Daha önce Türkiye'yi terk etmeyeceklerini açıklayan Yıldeniz'in süreci sabote etmek için girişimlerde bulunabileceği ifade ediliyor. 

Suç dosyası bir hayli kabarık olan Yildeniz'in bölgede hala hint kenevirinden çok büyük bir rant sağladığının ve uyuşturucu rantını bırakmak istemediğinin altı çiziliyor. 

<< Önceki Haber PKK ile ilgili çarpıcı istihbarat raporu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER