PKK'dan ayaklanma hazırlığı

Kobani'deki olayları fırsat bilen ve kamu kurumlarını işgale hazırlanan terör örgütünün "Serhildan(ayaklanma)" hazırlığı yaptığı iddia edildi.

PKK'dan ayaklanma hazırlığı

PKK yandaşları, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ve PYD arasında süren çatışmaları bahane ederek ülke genelinde şiddet eylemleri düzenlerken, örgütün çatısı KCK ve gençlik yapılanması YDG-H’nin tüm kamu kurum ve kuruluşlarını işgal etme girişimi başlatacağı istihbaratı alındı.

Kobani çatışmalarını bahane ederek ülkeyi savaş alanına çeviren PKK’nın çatı yapısı KCK ve gençlik yapılanması YDG-H’nin planı istihbarat birimlerine ulaştı. Tüm birimlere ulaşan bilgiliere göre, örgütün iki yapısının tüm kamu kurum ve kuruluşlarını işgal etme hazırlıkları yapıldığı öğrenildi. Tüm birimler teykkuz haline geçirildi.ÖRGÜTÜN HEDEFİNDE KAMU KURUMLARI VAR
Örgütün 'serhildan’ başlatmak için harekete geçtiği öğrenilirken, okul, hastane, emniyet ve diğer kamu kurumlarını işgal edereken Türk bayraklarını indirebilecekleri belirtildi.

OLAYLAR 27 İL 68 İLÇEYE YAYILDI
Öte yandan son yaşanan olayların en az 27 il ve 68 ilçeye ulaştığı öğrenildi. Bunun yanı sıra resmi rakamlara göre 12 kişinin hayatını kaybettiği, 5 ilde sokağa çıkma yasağı kararı alındığı, 6 ile ait şehir merkezlerinde görev almak üzere asker takviyesi talimatı verildiği ve 7 il için ise ‘silahlı çatışma çıkabilir’ uyarısı yapıldığı ifade edildi.

<< Önceki Haber PKK'dan ayaklanma hazırlığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER