PKK'nın 100 kişilik ölüm listesi

Köy Korucuları Federasyonu Başkanı Seyithan Karadağ, Nihat Çaprak'ın kurşunlanarak infaz edilmesini değerlendirdi.

PKK'nın 100 kişilik ölüm listesi

Terör örgütü PKK'nın elinde 100 kişilik bir korucu listesinin olduğunu belirten Karadağ, "Bu listede yer alan ve bir dönem bu ülkenin birlik ve bütünlüğü için canlarını ortaya koyan korucubaşı ağabeylerimiz terör örgütünün kendilerine yönelik saldırı tehlikesi sebebiyle kendi memleketlerine gidemez haldeler. Başka illerde yaşamak zorunda kalıyorlar. Veya kent kent dolaşıp kendilerini koruyorlar" dedi.

KORUCULUK ÖRGÜTE ENGEL

PKK'nın kendi çocuğunu da kaçırma ihtimali olduğunu söyleyen Karadağ, "Bu nedenden dolayı çocuğumu Diyarbakır’da okuldan alacağım" diye konuştu. Terör örgütünün köy koruculuğu sistemi kalkmadan amacına ulaşmasının mümkün olmadığını çok iyi bildiğine dikkat çeken Karadağ, “O yüzden bizlere saldırıyor. Arkadaşlarımızı kaçırıyor" değerlendirmesinde buluntu.

ŞEHİR İÇİNDE CİRİT ATIYORLAR

Bugün'ün haberine göre; köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen ise çözüm sürecinden bu yana toplam 12 köy korucunun, bölücü terör örgütü PKK tarafından şehit edildiğini söyledi.

Gelinen noktada terörü dağda aramaya gerek olmadığını belirten Sözen, “Teröristler şehir ortasında dolaşıyor, kahvede oturuyor, yolda yürüyor. Kimin terörist kimin vatandaş olduğunu anlamak mümkün değil.

Şehir içlerinde cirit atıyorlar" dedi. Çözüm süreci başladığından beri Nihat Çaprak ile birlikte infaz edilen korucu sayısının 12 olduğunu belirten Sözen şöyle devam etti:

“Sıtkı Yazar, isimli arkadaşımızı da Nihat Çaprak ile kaçırmıştı terör örgütü. Büyük ihtimalle o arkadaşımızı da şehit ettiler. Terör örgütü kalleşçe, alçakça saldırıyor.”

DİREĞE BAĞLAYIP KURŞUNA DİZDİLER

Tatvan'da, telefon direğine bağlanıp kurşunlanarak öldürülen kişinin cesedi bulundu. Genelkurmay, öldürülen kişinin 12 Eylül'de PKK'lı teröristler tarafından kaçırılan geçici köy korucusu Nihat Çaprak olduğunu açıkladı.

Bitlis’in Tatvan ilçesi Geçitbaşı Köyü yakınlarında, telefon direğine bağlanıp kurşunlanarak öldürülen kişinin cesedi bulundu. Öldürülen kişinin 2 aydır kayıp olan geçici köy korucusu Nihat Çaprak'ın (38) olduğu ortaya çıktı.

Bir ihbarı değerlendiren güvenlik güçleri, Hizan-Tatvan karayolunun 30'uncu kilometresinin Güzeldere mevkisinde telefon direğine asılı bir erkek cesedi buldu. Cesedin yaklaşık 2 ay önce kaçırılan ve o günden beri haber alınamayan 6 çocuk babası Nihat Çaprak'a ait olduğu tespit edildi.

Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütü mensubu 10-15 kişilik bir terörist grup tarafından 12 Eylül günü kaçırılan geçici köy korucusu Nihat Çaprak’ın şehit edildiğini bildirdi.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay’dan önemli yurtiçi olaylara ilişkin yapılan yazılı bilgilendirmede, "12 Eylül 2014'te Bitlis merkez ilçesi Aşağıölek Köyü Arasuni Tepe mevkiinde kaçırılan geçici köy korucusu Nihat Çaprak, Bitlis  Merkez ilçe Geçitbaşı köyü mülkî sınırları içerisinde, bir elektrik direğine bağlanarak, baş ve vücudunun değişik bölgelerine ateş edilmek suretiyle şehit edilmiştir" denildi. Olay hakkında Bitlis İlçe Jandarma Komutanlığı'nca başlatılan adli tahkikatın devam ettiği, Şehit Geçici Köy Korucusu Nihat Çaprak'ın cenazesinin otopsi için Bitlis Devlet Hastanesi'ne sevk edildiği ifade edildi. Çeltikli köyü, 24 Mart 2012 tarihinde 15 kadın PKK’lının öldürüldüğü yer olarak biliniyor.
<< Önceki Haber PKK'nın 100 kişilik ölüm listesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER