PKK'ya dair dehşete düşüren gerçek!

PKK, silaha karşı çıkan ve son olarak Barzani'nin Türkiye'de kuracağı partiye katılmayı planlayan eski üyelerini öldürmeye çalışmış.

PKK'ya dair dehşete düşüren gerçek!

Ağustos ayında Kuzey Irak'ta eski PKK'lılar Osman Öcalan, Nizamettin Taş ve Hıdır Sarıkaya'ya yönelik suikast girişiminin hedefinde Kuzey Irak Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani desteğinde Türkiye'de kurulması planlanan yeni parti olduğu belirtiliyor. PKK, 2005 yılında da bu kadroların parti kurma çalışmalarını düzenlediği seri suikastlarla engellemişti. Türkiye Gazetesi'nin haberine göre,  eski PKK'lıların yaklaşık bir yıldır PKK'ya rakip bir parti kurma hazırlığı içinde olduğu belirlendi.

 Yerel kaynaklara göre ağustostaki suikastın hedefinde de bu hazırlıklar vardı. Parti kurma çalışması yürüten isimler arasında eski Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Sertaç Bucak da bulunuyor. Son dönemde PKK çizgisi dışındaki çıkışları ile gündeme gelen Leyla Zana'nın da ileride bu partiye katılacağı belirtiliyor. Zana, Diyarbakır'daki buluşmanın ardından Erbil'e giderek Barzani ile görüşmüştü. Eski PKK'lı Sait Çürükkaya da yine perde arkasındaki isimlerden biri. Kurulacak partinin  Barzani'nin partisi KDP'nin Türkiye versiyonu olacağı belirtiliyor. Partileşme çalışmalarına katılan eski kadrolar şiddet yöntemini eleştiriyor ve sivil siyaseti savunuyor.Geçtiğimiz ağustos ayının son haftasında Kuzey Irak'ın Süleymaniye kentine bağlı Köysancak ilçesinde yaşayan eski PKK'lılara bir suikast girişimi yaşanmıştı. Yaralı olarak yakalanan suikastçıların PKK ile bağlantılı olduğu belirlendi. 

Suikastın hedefindeki isimler; Osman Öcalan, Nizamettin Taş, Hıdır Sarıkaya, bir dönem PKK'nın en tepesinde bulunmuş ancak 2004 yılında alınan yeniden silahlı mücadele kararına karşı çıkarak örgütten ayrılmış olan isimlerdi. Söz konusu isimler örgütten ayrıldıktan sonra PWD-Nerin adıyla bir hareket başlatmıştı. Partileşme çalışmaları sürdürülürken 2005 yılında PWD-Nerin'le birlikte hareket eden Kürt siyasetçi Hikmet Fidan Diyarbakır'da PKK' tarafından öldürüldü. Ardından hareketin önemli isimlerinden Kani Yılmaz kod adlı Faysal Dunlayıcı Kuzey Irak'ta bombalı bir suikastla ortadan kaldırıldı. Şiddet karşıtı eski PKK'lıların partileşme çalışmaları bu iki suikastla son buldu.
<< Önceki Haber PKK'ya dair dehşete düşüren gerçek! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER