Polis öğrenci yurtlarını aradı

Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı 6 blokta bin 800 öğrencinin kaldığı erkek öğrenci yurdunda yaklaşık bin polisin katılımıyla arama yapıldı.

Polis öğrenci yurtlarını aradı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde son günlerde karşıt görüşlü öğrenciler arasında tartışma ve taşlı sopalı kavga çıkmıştı. Yaşanan olayların ardından Muğla Emniyet Müdürlüğü ekipleri yurtlar bölgesinde güvenlik önlemlerini artırdı. Emniyet Müdürlüğü, Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yurtta arama kararı aldı. Muğla’ya İzmir, Aydın ve Denizli illerinin yanı sıra Bodrum, Milas, Yatağan, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman ve Fethiyle ilçelerinden de takviye polis ekipleri istendi.

Takviye polislerin yanı sıra özel harekat timleri, çevik kuvvet ekipleri de operasyon için hazırlandı. Gece saat 23.45 sıralarında yaklaşık bin polis memuru üniversite içerisinde 6 blokta bulunan bin 800 erkek öğrencinin kaldığı yurda baskın düzenledi. Öğrencilerin kaldığı odalar didik didik arandı. Polis ekipleri ayrıca yurt bahçesinde camlardan atılan kesici aletleri aradı. Yurt binalarında arama yapılırken, bina dışında ve bina çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı. Bina dışında TOMA, Akrep ve panzerler nöbet tutarken, çevik kuvvet polisleri de kuş uçurtmadı.

Muğla Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan aramalarda kesici ve ateşli silah bulunup bulunmadığı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.
<< Önceki Haber Polis öğrenci yurtlarını aradı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER