Polislere operasyonda skandal gerçek

Yaklaşık 6 ay önce mahkemenin ‘Değil somut delil, olgu dahi yok’ kararıyla serbest kalan 17 ismin de aralarında olduğu 26 polis hakkında aynı iddialarla 2. kez gözaltı kararı verildi.

Polislere operasyonda skandal gerçek

Avukatlar ek iddianamenin hukuka aykırı olduğunu kaydetti. Havuz medyası haberinin kupürü ihbar kabul edilerek, 19 Ağustos 2014’te polislere yönelik yasa dışı dinleme operasyonun ikincisi İzmir’de yapıldı. Savcı Okan Bato'nun talimatıyla 13 ilde, 17'si ilk operasyonda gözaltına alınıp serbest bırakılan 26 polis hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Emniyet mensuplarının 17'sinin rütbeli, 9'unun polis memuru olduğu belirtildi. Gözaltına alınan 17 kişi, İzmir Emniyeti'ne götürüldü. Gözaltı kararının 2009-2013 yılları arasında usulsüz dinleme iddialarına yönelik olduğu ileri sürüldü.

‘OLGU DAHİ YOK’

Aynı savcı tarafından aynı suçlamayla ağustos yapılan operasyonda, Sulh Ceza Hakimi Dilek Çeliktaş 11 polis hakkında tutuklama kararı vermişti. İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi, “Değil somut delil, olgu dahi yok” tespiti yapmış ve örgüt suçlaması için ‘hukuki garabet’ diyerek polisleri tahliye etmişti.

BAYRAKLA TESLİM OLDU

Hakkında gözaltı kararı çıkartılan  Komiser Ramazan Mert, sırtında Türk bayrağıyla teslim oldu. İzmir Emniyeti İstihbarat Şube Müdürlüğü El-Kaide' class='textetiket' title='El Kaide haberleri'>El Kaide ve IŞİD masasında yaklaşık 3 yıl görev yaptığını belirten Mert, “Acem uşakları, emir erleri bu kumpasa devam etmeye çalışıyor. Hiç kimseye baskı ve tehdit yapmayın. Kimseyi gizli tanık olmak için zorlamayın. Alnımız ak, başımız dik. Bu operasyonları yapanlar cezaevlerine girerken arkalarında hiç kimse

olmayacak ve cezaevinde ömür boyu sürünecek. Hesap vermeye değil hesap sormaya geldim”  dedi. Polislerin avukatı Muzaffer Akyol, ikinci operasyonda, ilk operasyonda olduğu gibi savcı Bato ve hakim Çeliktaş'ın yine görev aldığını belirtti. Akyol, “Hukuk fakültesinden mezun olan öğrenciye, stajyere sorsanız, aynı konuyla ilgili ek iddianame hazırlanacağını, yargılaması devam eden mahkemelere verileceğini bilir. Bunlar hukuku çiğneyerek yeni soruşturma başlattı" dedi.

Polislerin avukatlarından Ali Aksoy, operasyonu çadır tiyatrosuna benzetti. Aksoy, “Çalacak bir şey bulamayanlar hukuku çalmaya başladı. Terör örgütlerinin önüne yatan İçişleri Bakanlığı, emniyeti terörün önüne yatırmıştır. Adamlar yıllardır arıyor, hâlâ suç bulamadılar” diye konuştu.

KUMPAS HAZIRLADILAR

Bazı polislerin, tehdit ve şantajla eski amirleri aleyhinde gerçek dışı ifade vermeye zorlandığını belirten Aksoy şunları söyledi: “Suça dair bir emare bulamadıkları için yine bir önceki operasyonda olduğu gibi birkaç tane personeli kumpasa dahil etmişlerdir. Bu personele, ‘Eğer siz bunları müdürlerimiz aracılığıyla aslında bunları dinlemek istediler ama biz şunu dinledik diyerek iftira atmazsanız sizi tanık olarak değil sanık olarak değerlendireceğiz’ şeklinde kumpas hazırladılar. Bu dosyanın tek dayanağı da bu kumpastır.”

FUAT AVNİ: ALA’NIN TALİMATI DEŞİFRE OLDU

Twitter fenomeni' Fuat Avni operasyonu yine saatler önce duyurdu. Fuat Avni hesabından “Ala’nın PKK’ya operasyon yapılamayacak talimatı deşifre olunca Ankara karıştı. Ses getirsin diye büyük illerden birinde operasyon istendi. Hakim Dilek suçun ortağı olmayı kabul edince tutuklanacakların listesi eline verildi” diye yazdı.

‘PKK’YA HENDEĞİ ATLATTILAR’

Sabahın erken saatinde operasyon haberini duyan çok sayıda İzmirli, emniyet binası önünde toplandı. Polislere destek veren yüzlerce İzmirli, haksızlıkların son bulması için Kur'ân ve Cevşen okudu. ‘Polise kelepçe taktılar, PKK'ya hendeği atlattılar’ pankartları taşıdılar.

HATAY’DA 18 POLİS GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI,


Hatay Valisi Ercan Topaca, yasa dışı dinleme yaptıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 47 polisten halen Hatay İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli olan 18 polisi görev-den uzaklaştırdı. Valilik, polislerin soruşturmanın selameti için görevden uzaklaştırıldığını öne sürdü.BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber Polislere operasyonda skandal gerçek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER