Polislere yapılan hain saldırıyla ilgili şok bilgi

Bingöl’de iki polisin şehit olduğu saldırıya ilişkin yeni detaylara ulaşıldı.

Polislere yapılan hain saldırıyla ilgili şok bilgi

Saldırıdan sonra kaçarken polis kontrolüne takılan teröristlerin, vatandaşların arasına karıştığı belirlendi. Ancak polis durumu fark edince çatışma çıktı. Yaralanan bir terörist de bindiği minibüsten kadınlar tarafından dışarı atıldı.

Bingöl’de İl Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve başkomiser Hüseyin Hatipoğlu’nun şehit olduğu, Emniyet Müdürü Atalay Ürker’in de ağır yaralandığı saldırıya ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Saldırıya katılan 2 aracın olaydan hemen sonra Genç yoluna girdiği, önden giden otomobilin yolda güvenlik güçlerinin önlem alıp almadığını kontrol ettiği belirlendi. İkinci araç, polis kontrolüne takılınca, teröristler izlerini kaybettirmek için vatandaşların arasına karıştı. Ancak polis durumu fark edince çatışma çıktı. Yaralanan teröristlerden biri olay yerinde bulunan bir minibüsün içine girerek kurtulmak istedi. Minibüste bulunan kadınlar, saldırganı araçtan attı. Daha sonra nehir yatağında bulunan kum ocaklarına giren teröristler, çatışma sonucu etkisiz hale getirildi.

Bingöl’de iki polisi şehit eden teröristlerin kırsaldan şehir merkezine geldiği, ancak polisin bu kişileri tespit ve takip edemediği tespit edilmişti. Saldırganların olaydan sonra nasıl kaçmaya çalıştıkları da öğrenildi. Alınan bilgiye göre, güvenlik güçleri saldırıdan hemen sonra ilçe girişine yöneldi. Polis, ilçe girişindeki Murat Nehri üzerinde bulunan köprüde güvenlik tedbiri alarak araçlarda arama yapmaya başladı. Saat 22.40 civarında saldırıya katılan iki araçtan biri, çevirme yapılan noktaya geldi. Şüpheli otomobil, dikkat çekmemek için vatandaşların arasına karıştı. Bu sırada arkada oturan teröristler uyuma numarası yaptı ve araca yaklaşan güvenlik güçlerini ‘İnşaat işçisiyiz’ diyerek atlatmaya çalıştı. Ancak polis durumu fark ederek vatandaşları zarar görmemeleri için buradan uzaklaştırmaya başladı. Bunun üzerine teröristler, araçtan inerek güvenlik güçlerine ateş etti. Polis de karşılık verdi. Çatışmada yaralanan teröristlerden biri, düğünden dönen ve içinde kadın ile çocukların bulunduğu bir minibüsün içine girerek kurtulmaya çalıştı. Kadınlar ise saldırganı tutarak dışarı attı. Teröristler, çatışma sonucu etkisiz hale getirildi.

Yapılan aramada olayda kullanılan uzun namlulu silahlar bulundu. Teröristlerin üzerinden çıkan cep telefonundaki bir mesaj da kendilerini taşıyan otomobile başka bir araç tarafından öncülük yapıldığını gözler önüne serdi. Öncü araç, arkadan gelen araçtakilere mesaj atarak ‘Yol temiz gelin’ bilgini verdi. Fakat dikkat çekmemek için ara yollardan gelen teröristleri taşıyan ikinci araba, Genç girişine varıncaya kadar güvenlik güçleri tedbir aldı.

ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST, 1 AY ÖNCE POLİSE TAKILMIŞ

Öte yandan saldırının faillerinden biri olan ve ölü ele geçirilen Ali Bozan’ın geçtiğimiz ay trafik kontrolüne takıldığı ortaya çıktı. Polis, rutin trafik incelemelerini yaparken Bozan’ın kullandığı araçta enjektör, ilaç ve tıbbi malzeme gördü. Durumu şüpheli bulan trafik polisleri, olayı terör şubeye bildirdi. Nöbetçi savcıyla irtibata geçilerek araçtakilerin gözaltına alınması talep edildi. Ancak savcı, ‘somut şüphe’ olmadığı gerekçesiyle bu talebi kabul etmedi. Gözaltına alınmaktan kurtulan Bozan, Bingöl’deki kanlı suikastta yer aldı.Zaman
<< Önceki Haber Polislere yapılan hain saldırıyla ilgili şok bilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER