Psikolojik harekat ürünü manşetlerle ilgili önemli iddia

Havuz medyasının Hizmet Hareketi ve Hocaefendi hakkında başlattığı kara propaganda haberlerini bizzat Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan’ın organize ettiği iddia edildi.

Psikolojik harekat ürünü manşetlerle ilgili önemli iddia

Twitter’da dün yayınlanan bir ses kaydında, son dönemde topluma nefret söylemi yayan bazı gazete manşetlerinin bizzat Erdoğan ailesi tarafından attırıldığı öne sürüldü. 

Ses kaydındaki iddialara göre Bilal Erdoğan, babasına “Manşetleri göreceksin inşallah. Takvim ‘Vaiz lobisi’,  Sabah ‘Kaset olmadı dosya verelim’. diye manşet attı. Tamamen hazır babacım. Talimatınızı bekliyorlar. En tepeden vurmaya başlayacaklar.” diyor. Başbakan ise  “Tamam, canım ne varsa ellerinde gireceğiz onun şeyi yok.” karşılığını veriyor.

Twitter’da ‘Başçalan’ isimli hesaptan dün yayınlanan ve Hürriyet, T24 gibi bazı internet sitelerinde yer alan habere göre Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan olduğu ileri sürülen kişiler, Fethullah Gülen Hocaefendi ve Hizmet camiasının nasıl hedef alınacağını konuşuyor. Bilal Erdoğan, babası Tayyip Erdoğan’a “Manşetleri göreceksin inşallah. Takvim gazetesi ‘Vaiz lobisi’ diye manşet attı. Sabah gazetesi ‘Kaset olmadı dosya verelim’. Onlar tamamen hazır babacım. Şu an sizin talimatlarınızı bekliyorlar. En tepeden vurmaya başlayacaklar.” diyor. Buna karşılık Erdoğan olduğu iddia edilen şahıs da “Tamam, canım ne varsa ellerinde gireceğiz onun şeyi yok.” diyor.

Erdoğan’ın bu sözlerinin ardından Bilal Erdoğan’ın verdiği cevap devletin milli kuruluşu olan MİT’in şahsî işlerde nasıl kullanıldığını gözler önüne seriyor: “Hele bir de bize biraz malzeme gelse diyorlar MİT’ten. İnşallah o zaman çok daha farklı olur.” Erdoğan da bu talebe, “Bakacağız, bakacağız. Onlar bizden malzemeye daha çok ulaşıyor işte.” cevabını veriyor.  630 milyon dolarlık havuz ile satın alınmak istenen ancak hâlâ sahibi belirsiz Turkuvaz Grubu’na ait Sabah ve Takvim gazetelerinin takip eden günlerde ses kayıtlarında geçen başlıklarla çıkması dikkat çekiyor. Sabah, 18 Aralık’ta “Kaset olmadı dosya verelim” diye manşet attı. Takvim ise “Vaiz lobisi” başlığıyla çıktı.

  Skandal görüşmede Bilal Erdoğan’ın Hizmet Hareketi’ne yönelik “Bunlar haddini bilecek. Bitecek bu iş artık, en üstüne gidene kadar bir şey yapılması lazım.” ifadeleri de dikkat çekiyor. Erdoğan da onu teyit ederek “Bugün atılacak adımlar var zaten, iş baya şeye girecek.” diyor.   Ardından “Ciddi bir medya desteği lazım.” diye ekliyor.

<< Önceki Haber Psikolojik harekat ürünü manşetlerle ilgili önemli iddia Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER