Reza Zarrab'la ilgili şok bilgiyi ilk kez paylaştı

İstanbul İstihbarat Şube eski Müdür Yardımcısı Mesut Yılmaz, 17 Aralık’tan önce bakanlıklardan Reza Zarrab’la ilgili talepler geldiğini söyledi. 17 Aralık’la ilgili bildiklerini Yolsuzluk Komisyonu’na anlatacağını belirtti.

Reza Zarrab'la ilgili şok bilgiyi ilk kez paylaştı

17 Aralık operasyonunu yürüten İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şubesi eski Müdürü Yakub Saygılı’nın TBMM Soruşturma Komisyonu’na gönderdiği mektupta referans gösterdiği dönemin İstanbul istihbarat Şube Müdür Yardımcısı Mesut Yılmaz Silivri Cezaevi’nden mektup gönderdi.

Bugün Gazetesi'nin haberine göre, Yılmaz mektupta, “Eski Mali Şube Müdürü Yakub Saygılı’nın benimle alakalı ‘Bilgisine başvurulması gerekir’ dediği konularla ilgili Yolsuzluk Komisyonu’na yaşadığım süreci anlatacağım.

17 Aralık operasyonu sürecine kadar 14 yıl İstihbarat Şube’de çalıştım ve 6 Ocak’a kadar şube müdür yardımcısıydım. Reza Zarrab’la ilgili birçok defa farklı farklı talepler bakanlık makamına dayanacak şekilde gelmiştir” dedi.

ŞUBEYE ALMAYIN TALİMATI

Yaşanan sürecin adliyeye yansıdığını fakat soruşturulmadığını belirten Yılmaz, “Bu süreç yaşanırken 17 Aralık sonrası Ankara’dan gelen ‘Mesut’u şubeye almayın’ talimatı neden ve kim tarafından verilmiştir?

17 Aralık sonrası şubeye apar topar denetleme heyeti gönderilmiş 6 Ocak’ta da istihbarat branşından çıkarılarak tayinim yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

500 TAKDİRNAME ALDIM


Olağanüstü süreç yaşandığına dikkat çeken Yılmaz, “17 Aralık’a kadar 500’e yakın takdirname aldım. 17 Aralık sonrası ise ‘kasıtlı yanlışlarla dolu’ müfettiş raporlarıyla cezaevine gönderildim. Raporu düzenleyen müfettişlere ceza ve tazminat davası açtım” dedi.

İSTİHBARATÇI RADYOLOG GİBİDİR

İstihbari dinlemelerle ilgili radyolog benzetmesi yapan Yılmaz, şunları söyledi: “Radyolog, kanser riski olanın röntgenini çeker. Kanser olmayanlar ayrılarak ameliyat olması engellenir.

Radyoloğa ‘Madem kanser değil neden filmini çektin’ diye sorulabilir mi? Biz de aynısıyız. Örneğin Ergenekon veya PKK terör örgütü ile bağlantısına rastlanırsa adli birime yazarız. Ne tür işlem yapılacağına adli birim karar verir. Bağlantısı tespit edilemezse tüm veriler imha edilir. Bize de ‘Bu adam Ergenekoncu veya PKK’lı değildi niye dinledin’ denilebilir mi? İstihbarat Daire Başkanlığı, TİB Hukuk Kurulu onayı ile hakim kararı olmadan o röntgen makinesi çalışmaz.”

BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber Reza Zarrab'la ilgili şok bilgiyi ilk kez paylaştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER