Reza Zerrab soruşturmasıyla ilgili yeni gelişme

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasına savcılık tarafından takipsizlik verileceği konusunda duyumlar aldıklarını söyledi.

Reza Zerrab soruşturmasıyla ilgili yeni gelişme

Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Altay, İranlı işadamı Reza Zarrab’ın baş zanlı olduğu yolsuzluk dosyasının, tıpkı 25 Aralık soruşturmasında olduğu gibi, adım adım örtüldüğüne işaret etti. Altay, “Soruşturmayı yürüten savcı üzerinde maddî ve manevi baskılar olduğuna dair çok şiddetli rivayetler ve bize gelen bilgiler var. Sayın savcının, orta yerde bu kadar açık, somut delil varken bir takipsizlik kararı vererek bu skandalı örtbas etmek gibi bir anlayış içine gireceğine ihtimal dahi vermiyoruz.” diye konuştu.

Meclis’te düzenlediği basın toplantısında konuşan CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, 17 Aralık yolsuzluk soruşturmanın üzerinin adım adım örtüldüğünü söyledi. Altay, “Aldığımız ciddi duyumlara göre savcılık, tıpkı 25 Aralık soruşturmasında olduğu gibi bir takipsizlik kararı verecek. Savcı, üzerinde maddi ve manevi baskılar olduğuna dair çok şiddetli rivayetler ve bize gelen bilgiler var. Sayın savcının, Cumhuriyet’in savcısı olduğu bilinciyle hareket edeceğine ve bu soruşturmayla ilgili orta yerde bu kadar açık, somut delil, kanıt var iken bu soruşturmayı bu skandalı örtbas etmek gibi bir anlayış içine gireceğine ihtimal dahi vermiyoruz. Böyle bir tutum Cumhuriyet savcısı eliyle hukukun ırzına geçmekten başka bir şey değil.” diye konuştu. Altay, emniyet mensuplarına yönelik hukuksuz operasyonlara da değindi. Hükümetin paralel sendromundan ve paranoyasından kurtulması gerektiğini anlattı. “İşin tadı kaçtı, hükümet bu kan davasından bir an önce vazgeçmelidir.” dedi.

17 ARALIK’TA RÜŞVET ADIM ADIM GÖRÜNTÜLENMİŞTİ

Engin Altay’ın yolsuzluk soruşturmasının kapatılacağına ilişkin açıklaması dosyada neler olduğunu akıllara getirdi. 17 Aralık’a ilişkin Emniyet’in hazırladığı ve internette yayınlanan fezlekelere göre Reza Zarrab ve bakanların kurduğu kara para tezgahıyla İran’ın 87 milyar Euro’sunun aklandığı iddia ediliyordu. Buna göre, yolsuzluk soruşturması sebebiyle istifa etmek zorunda kalan bakanlardan Zafer Çağlayan’ın 28 kez ve toplamda 52 milyon dolar, Muammer Güler’in 10 kez ve toplamda 10 milyon dolar, Egemen Bağış ise 3 kez ve toplamda 1,5 milyon dolar rüşvet almıştı. İranlı Reza Zarrab’ın içerisinde 500 bin dolar olan ayakkabı kutusuyla dönemin AB Bakanı Egemen Bağış’ın ofisine girişi ise görüntülerle sabitti. Çağlayan ve Güler’in çocuklarına verilen rüşvetler de adım adım takip edilmiş, kayda alınmıştı. 24 Şubat 2014’te internete düşen ve dönemin Başbakanı Erdğoan ve oğluna ait olduğu ileri sürülen tapede kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı. Başbakan olduğu iddia edilen kişi, oğluna, evdeki paraları ‘sıfırlaması’ talimatı veriyordu. Sıfırlanması gereken para yine iddiaya göre 1 milyar Euro’ydu.

<< Önceki Haber Reza Zerrab soruşturmasıyla ilgili yeni gelişme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER