STK'lardan Başbakan'a uyarı!

Erzurum Palandöken Dağı’nda bir araya gelen STK’lar, Başbakan'a üslup uyarısında bulundu...

STK'lardan Başbakan'a uyarı!

Uluslararası Doğu Sağlık Federasyonu’na (UDOSAF) bağlı 17 sivil toplum kuruluşu (STK), rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrasında Başbakan Erdoğan’ın Camia’ya yönelik nefret söylemlerinin toplumda gerilime sebep olduğuna dikkat çekildi.

Zaman gazetesinin haberine göreErzurum Palandöken Dağı’nda bir araya gelen STK’lar, ‘Nefret Dili ve Toplum Üzerinde Paranoyaya Dönüşmesi’ başlığıyla 19 maddelik sonuç bildirgesini kamuoyu ile paylaştı. Bildirgede toplumu kutuplaştırıcı, ötekileştirici dil ve üsluptan uzak durulması, manevi kanaat önderlerine hitapta üsluba dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı. STK’ların sonuç deklarasyonundaki bazı başlıklar şöyle: Provokatif, kutuplaştırıcı, ırkçı, mezhepsel dil kullanımından sakınılmalıdır.

Sorumluluk sahibi herkes karalama, ötekileştirme ve yanlış bilgi ile algı yönetimi yapmaktan kaçınmalıdır.

Kışkırtıcı ve hedef gösterici dil kullanımı, insanları düşmanlaştırma istenilmeyen gösteri ve saldırılara yol açabileceğinden bu yaklaşımdan sakınılmalıdır.

Günah işleme özgürlüğü gibi toplumumuzun temel milli ve manevi değerleri ile asla bağdaşmayacak söylemlerde bulunulmamalıdır.

Kardeşi kardeşe düşürecek, bölücü Haşhaşin, paralel yapı, örgüt-çete, hain sülük, taşeronlar, piyonlar, ajan, casus, virüs gibi ifadelerden kaçınılmalıdır.

Alim müsveddesi, yalancı peygamber gibi bölgemizin manevi şahsiyetini zedeleyici, tahkir, tezyif ve tahrik içeren ifadeler kabul edilemezdir ve kullanılmamalıdır.

Kara propaganda ve fişleme gibi sebeplerle suçta ve cezada şahsilik ilkesi dahi ihlal edilerek memurların görev yerleri değiştirilmemelidir.

Eğitim gönüllülerinin çalışmalarına engel çıkartılmamalı, dershaneler, etüt merkezleri ve okuma salonları gibi halka mal olmuş kurumlara zarar verilmemelidir.

Bölgemizde sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarının zorlaştırılması neticesinde terör örgütlerinin işlerini kolaylaştıracak ortamlar oluşturulmamalıdır.

Milli eğitimin okulları kadar vatandaşın özel okulları, devlet bankaları kadar özel bankalar, TOKİ kadar diğer inşaat müesseseleri, devletin hastaneleri kadar özel hastanelere de sahip çıkılmalı, ayırımcılık olmamalıdır.

<< Önceki Haber STK'lardan Başbakan'a uyarı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER